Lagbanner
2020-06-27 15:30

Bayer Leverkusen - Mainz 05

Inför: Leverkusen-Mainz / Avgörandet
Någon av Bender-bröderna kliver fram idag, hjärtat längst fram, är det Sven eller Lars?

Inför: Leverkusen-Mainz / Avgörandet

Snart är det dags, snart avgörs denna långa utdragna Champions League-batalj. Borussia Mönchengladbach eller Bayer Leverkusen. En sista avgörande match, då lutar det ju inte åt vårt håll direkt, men hoppet är det sista som överger oss. Mainz ska slaktas på bästa sändningstid. Låt oss.

Fullt fokus på vår egna match. 
Det är budskapet som coach Bosz skickar ut och det är såklart vad som gäller
“Vi behöver inte tänka på vad som händer på planen i Gladbachs match, vi har vår egna match att vinna, sen får vi se om det är tillräckligt i slutet. “

För egen del kommer det dock bli svårt, med alla möjligheter hemifrån soffan och nervositeten för matchen kommer jag garanterat kolla till många andra matcher.
Det positiva att tänka på och minnas är att vi var i en mycket liknande situation förra året. Där och då lyckades vi i denna, just, sista omgången, säkra CL-plats, då vi slaktade Hertha och Gladbach förlorade mot Dortmund. Hertha borde vi förstås ha slaktat förra helgen, så hade vi inte behövt befinna oss i denna situation, men nu får vi slakta Mainz istället. Då kunde man dock förlita sig på att Dortmund skulle slå Gladbach, jag har väldigt lite tillit till att Hertha ska slå Gladbach. De gjorde ju inte direkt någon bra sista match förra säsongen. 

Om vi nu inte skulle lyckas med detta, så har vi dock faktiskt ytterligare en chans på att ta oss till Champions League. En chans, en väg, som jag själv helt hade glömt. Vi är ju kvar i Europa League och ser man på det vi presterat där och lagen som är kvar, så har vi en god chans att ta hem hela den turneringen, det får vi se sen i augusti. Mästaren av Europa League får ju en plats i CL. 

Laget
Bellarabi och Lars Bender, vår kapten, är tillbaka och finns med i matchtruppen. Dragovic är den enda som saknas. 

UPPDATERAD startelva: Hradecky - L. Bender (C), Tah, S.Bender, Sinkgraven - Demirbay, Baumgartlinger - Wirtz, Amiri, Bailey - Volland
Bänk: Ozcan, Tapsoba, Weiser, Diaby, Aranguiz, Palacios, Havertz, Paulinho, Alario

Jag är trygg i att vi vinner, Mainz har inget att spela för och vi har besegrat dem de fyra senaste matcherna. Kommer vi kunna vinna med 9-0? Nej det tror jag inte och det är vad som skulle krävas för den målskillnadsaffär som skulle bli om Gladbach kryssar mot Hertha. 

Så Forza Hertha!!
Vi spelar för övrigt, av tradition, i nästa säsongs ställ idag, helsvart, i värmen...

Följ matchen här under min livekommentering

Robert Linde2020-06-27 13:22:00

Fler artiklar om Bayer Leverkusen