Lagbanner
2021-07-25 13:00

Rumänien - Sydkorea

Inför: SV Darmstadt 98 - Bayer 04 Leverkusen
Lyckas Bayer 04 knipa åt sig alla tre poäng borta mot Darmstadt?

Inför: SV Darmstadt 98 - Bayer 04 Leverkusen

Bayer 04 tar sig an nykomlingarna Darmstadt på eftermiddagen under lördagen (13/2) i omgång 21 av Bundesliga. En vinst för die Werkself återtar man top fyra placeringen igen.

När lagen möttes under hösten på BayArena åkte Bayer 04 på en chockerande förlust då Darmstadts lagkapten Aytac Sulu gjorde matchens enda mål i den 8:e matchminuten. Förutom förlusten kom matchen även att bli ihåg kommen för en annan anledningen, det var närmare sagt Chicharitos debut i Bundesliga. Inga mål blev det dock för mexikanaren, men efter det kan man lugnt säga att han har anpassat sig för den tyska fotbollen. Hur ska Roger Schmidt klara sig utan sin stjärnforward de kommande matcherna efter att han i tisdags fick se Chicharito lämna plan med smärtor?

Bayer 04 Leverkusen
Bayer 04 kliver in i sin tredje match på en vecka då man möter Darmstadt. Ett väldigt intensivt schema som kommer spegla spelarnas form och samt att skaderisken ökar enormt. Just skador börjar bli ett större problem för Bayer 04 då man ytterligare fått ett namn på den mindre glamorösa skadelistan. Ett tungt avbräck då stjärnforwarden Chicharito i 57:e minuten av cupmatchen i veckan tvingades bytas på grund av en muskelskada. Skadan kommer troligtvis hålla mexikanaren på sidan av planen i de kommande 2-3 veckorna. Detta innebär i största grad att tränare Roger Schmidt måste mixtra i laguppställningen då man största delen av säsongen har förlitat sig på både Kießling och Chicharito uppe på topp. 

Bayer 04 ligger, efter 0-0 matchen mot Bayern München förra omgången, för närvarande på en femte plats i Bundesliga-tabellen med en poäng upp till Schalke 04 på fjärde plats. En seger för Bayer 04 innebära att man går om Schalke som under fredagkvällen mötte ett formstarkt FSV Mainz 05 på bortaplan och förlorade med 2-1. Bayer 04 måste dock höja sitt spel från kvartsfinalen i cupen mot SV Werder Bremen i tisdags (9/2) då man förlora med 3-1 och därmed fick tacka för sig i DFB-pokal denna säsong.

”Det kommer att bli en riktigt tuff match men vi går självklart in för att vinna matchen” säger Schmidt på presskonferensen inför bortamatchen mot Darmstadt. Schmidt förklarar även att ”Darmstadt är ett lag som kan hota vilket lag som helst med hjälp av sin offervilja och beredskap att göra vad som krävs för att vinna.” Schmidt påpekar att Darmstadt inte längre än ett lag som överraskat vinner utan dem är istället ett av de tuffare Bundesliga-lagen att möta. 

Roger Schmidt verkar iallafall ha fått ihop en stark defensiv som styrs av Jonathan Tah och Ömer Toprak som mittbackar. De båda har startat tillsammans i de åtta senaste matcherna i Bundesliga då man endast förlorat en gång och inte släppt in mer än fem mål. Detta är ett enormt bra facit som dessutom skickar ut trygghets-signaler åt resten av laget vilket gör att spelarna höjer sig mentalt.

SV Darmstadt 98
Darmstadt kommer senast från en oerhört viktig vinst mot TSG Hoffenheim 1899 som man slog på bortaplan med 0-2. Tack vare vinst klev Darmstadt upp från en 14:e plats till 11:e plats i tabellen. Inför säsongen var experterna överens om att Darmstadt skulle vara inblandad i bottenstriden, men i och med segern mot Hoffenheim har man nu fem poäng ner till kvalplatsen och hela tio poäng till direkt nedflyttning.

Darmstadt har ett väldigt dystert facit när det kommer till hemmaplan. I de tio senaste hemma matcherna så har man endast lyckats gå segrande från matchen en gång, det var mot SV Werder Bremen i omgång sex av Bundesliga.

Darmstadt har även haft problem att göra mål på hemmaplan då man inte har lyckats hitta nätet i de tre senaste matcherna man har haft hemma. Lagkapten. Sulu, är lagets främsta målgörare med sina fem mål, dock har ingen av mittbackens mål kommit på hemmaplan.

Skador/avstängningar
Bayer 04 Leverkusen: Chicharito (muskelskada), Robert Hilbert (lårskadad), Charles Aranguiz (hälseneskada),Sebastian Boenisch (sträckning baksida lår), Lars Bender och Robbie Kruse (båda är ingång med lätt träning).

SV Darmstadt 98: Konstantin Rausch (Fotskada), Fabian Holland (ljumskskada), Milan Ivana (Knäskada)

SV Darmstadt 98 - Bayer 04 Leverkusen spelas klockan 15:30 på lördag (13/2).

 

JOHAN ZAKARIASSON2016-02-12 23:54:38
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen