Lagbanner
Klubbikonen förlänger kontraktet

Klubbikonen förlänger kontraktet

Supporterfavoriten Stefan Kießling har undertecknat ett nytt avtal med Bayer Leverkusen.

Sedan 2006 har Stefan Kießling representerat Bayer Leverkusen och det ser ut att bli längre än så. Tidigare i dag stod det nämligen klart att 32-åringen förlängt sitt kontrakt med klubben fram till 2018 och kommer med största sannolikhet avsluta karriären där.
 
Karriären inleddes i 1. FC Nürnberg innan Bayer Leverkusen för tio år sedan öppnade plånboken och köpte loss den lovande anfallaren. Sedan dess har det blivit över 300 framträdanden för ”Die Werkself” samt en bra bit över hundra fullträffar.
 
Trots sina många fina prestationer i Bundesliga har han enbart sex landskamper på sin meritlista. Anledningen till detta vet förmodligen enbart förbundskapten Joachim Löw och Kießling själva. Även vid tillfällen där det varit brist på anfallare har Löw vägrat ta ut Kießling i sin trupp och irritationen har varit stor hos det tyska folket.
 
Jämfört med tidigare säsonger har den nuvarande varit något av en besvikelse för den gänglige strikern. Fyra mål är allt han mäktat med och i konkurrens med sommarens nyförvärv Javier Hernandez har speltiden varit skralare än innan. Därför har det på senare tid spekulerats om en flytt till sommaren, som alltså nu kan avskrivas. Istället ser han ut att bli Bayer Leverkusen trogen karriären ut och det vore inte omöjligt om han i framtiden får en roll inom föreningen med tanke på hans höga status.
 
Det är ett glädjens dag för alla anhängare till klubben, som fortsättningsvis får se sin favorit spela fotboll på BayArena.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-04-19 12:24:00
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen