Lagbanner
2020-06-06 15:30

Bayer Leverkusen - Bayern München
2 - 4

Leverkusen-Bayern 2-4 : Numret för små
Det var en jobbig dag på jobbet för vår finländske keeper Hradecky.

Leverkusen-Bayern 2-4 : Numret för små

Vi är ett bra lag i god form och vi hade slagit Bayern München två gånger i rad. Vi tog ledningen. Men ingenting spelade någon roll idag, Bayern är alldeles för bra och vann rättvist, en väntad revansch. När Bayern under lördagen gästade BayArena för omgång 30 av Bundesliga 19/20.

Redan på förhand var såklart gästerna från München, stora favoriter. När vår startelva sen presenterades utan Havertz, Volland, Tah och kapten Lars Bender kändes det ganska givet att vi skulle åka på däng denna lördag. Även om Bayern också startade utan stjärnor som Coutinho och Thiago är ju deras trupp något helt annat. 

Det började dock bra för oss och jag hade hopp om att kunna sno poäng än en gång av mästarna.
Första 20 så anpassade vi vårt egna spel och taktik så väl efter Bayerns svagheter. Vi hade kontroll och gjorde 1-0. Det var en fröjd att se. 
Alario som för dagen fick ersätta skadade Havertz var klinisk när läget gavs redan i matchminut 9.

Efter vårt mål föll det naturligt som det gör, att Bayern tog tag i det lite mer och vi släppte efter lite mer. Det resulterade i att bollinnehavet vägde över mer och mer till gästerna och de började skapade några anfall. Vårt egna ibland naiva passningsspel kommer ju alltid med risker. Och när en spelare som Diaby får bollen långt ner är det ofta en fara, tyvärr tycker jag han gör en usel första och är fortfarande för dålig för oss, han ska inte starta. Efter ca halva första spelade tappar han bollen i ett livsfarligt läge där Goretzka starkt kliver fram och tar med sig bollen i brytningen och sen sätter en riktigt bra pass i djupet som öppnat sig till Coman. Fransmannen gör inga misstag i det friläget och vi har 1-1. 

Vi fortsatte vara med bra i matchen och Bayern gör ingen supermatch där de spelar ut oss. Men de är och var otroligt smarta och effektiva. De straffade vår höga backlinje och fortsatte ställa om snabbt med djupledsbollar på oss. På vår typ 5e misslyckade hörna för matchen får Bayern en chans att ställa om och gör det, vi jobbar ändå hem bra, men Kimmich hittar snyggt till Coman som med en briljant klack öppnar upp till Müller och sen är vi utspelade. Assistkungen Müller får vidare den till Goretzka som kan välja att både passa och skjuta, han gör det sistnämnda och det är ett bra skott som tyvärr slinker in i bortre, trots tappert försök av Hradecky. Goretzka som ju är den man inte tycker ska starta är alltså mannen bakom de två första målen som gör att Bayern vänder underläge till ledning. 

Efter det känns det hopplöst, vi är vilsna och har tappat all form av taktik och gemenskap.
Vi blir mer och mer öppna och mer naiva, mer individualister, vilket Bayern självklart utnyttjar, iskallt. Gnabry missar först ett jätte-friläge, men på sitt andra försök är han kall, när han lyfter den över Hradecky. Finländaren är verkligen ingen målvakt som ska rusa ut, motsatsen mot Neuer, han borde inse oftare vad rätt sak att göra är för honom. Vid 1-3 kommer han så otroligt fel. 
Iställe för att Diaby och Bailey djupledslöpt sönder Boateng och passerat en utrusande Neuer, är det Gnabry och Coman, som gjort det på Tapsoba, Bender och Hradecky. Helvete. 

Bosz gillar att agera tidigt nu när man har fem byten. I halvtid kom Wirtz in istället för en tjurig och ganska svag Bellarabi. Amiri togs också ut för ny formation, ok ändå, men att ta ut Bailey förstår jag inte. Demirbay och Wendell kom in i deras ställen. 

Något märkliga byten tyckte jag och andra halvlek kändes lite märklig, nästan meningslös. 
Man väntade mest på 1-4 och när Lewandowski inte har nätat i en match så vet man ju vad som kommer.  I den 66e kom det, när Müller slog sin 3000e assist för säsongen nickade polacken enkelt in dödsstöten, helt omarkerad.

Paulinho och Volland fick sen komma in och det är ju de som ska vara på plan. De gör skillnad. De räddade oss från ett större nederlag. Unge Wirtz fick faktiskt göra sitt första Bundesligamål, vilket ju var väldigt kul, fint framspelad av Paulinho. 

2-4 torsk, hade hoppats på ett kryss, men Bayern är bara för bra nu. Vi får istället glädja oss åt att även Leipzig och Gladbach tappade poäng i betydligt lättare matcher.
I skrivande stund har även konkurrenten Dortmund endast 0-0 mot Hertha. Spelet om CL-platserna fortsätter!
 

Robert Linde2020-06-06 19:31:36

Fler artiklar om Bayer Leverkusen