Lagbanner
Leverkusen i Landslag
Den finska muren, Lukas Hradecky.

Leverkusen i Landslag

Här kommer en summering av det fina landslagsuppehåll som varit. Samt stor guide om allt om våra spelas äventyr i landslag, från det senaste, till de första kamperna de gjorde.

Leverkusen i landslag:
STOR LANDSLAGSSUMMERING. 
Senaste landskamperna och historiskt. Allt om våra grabbars öden för sina länder.

Summering av landslagsuppehållet.

Hradecky, Finland - Nordens bästa målvakt

1-2 Italien, 90 min
1-0 Grekland, 90 min, nollan hållen!

Aranguiz, Chile - Kanske Chiles viktigaste spelare

1-2 Honduras, 90 min
0-0 Argentina, 88 min

Alario, Argentina

0-0 Chile, tillbaka i landslaget för första gången på två år, oväntat får man ändå säga, fick hoppa in efter en timme och gjorde inget särskilt avtryck.
4-0 Mexiko, 0 min

Tah, Tyskland

2-0 Nordirland, hoppade in pga en skada på Ginter i 43 min, och gjorde det bra. Viktig revansch och kan nu fortsätta utvecklas i landslaget.
2-4 Holland, hade en väldigt svag match och stod bland annat för ett självmål. 

Havertz, Tyskland

2-0 Nordirland, hoppade in med 20 kvar och assisterade till 2-0. Snart dags för en startplats.
2-4 Holland, in i 61a, fick inte mycket uträttat.

Baumgartlinger, Österrike

0-0 Polen, landslagskaptenen gjorde sin 70e landskamp och spelade hela matchen.
6-0 Lettland, 75 min.

Dragovic, Österrike

0-0 Polen, 90 min, stabil.
6-0 Lettland, 82 min. Blev två nollor för vår mittbacksgigant, kul.

Bailey, Jamaica

4-0 Guyana, spelade 61 min och gjorde det bra.
6-0 Antigua & Barbuda, gjorde sitt första mål för landslaget och låg bakom det mesta offensivt för “Reggae boyz”. Spelade hela matchen.

Paulinho, Brasilien u23

3-1 Chile, 90 min, har en god möjlighet att få spela OS i sommar. 
2-0 Colombia, 90 min

Diaby, Frankrike u21

4-0 Albanien, 90 min
3-1 Tjeckien, 90 min

____________

De som inte deltog då, vad gör de i landslag? Eller har gjort?
Resten


Målvakterna
Niklas Lomb - Naturligt, för gammal och för dålig för något tyskt landslag, blir en sväng ner till italienska kusten för honom.

Ramazan Öscan - Har gjort tio kamper för Österrike, men gjorde de flesta för ca 10 år sen, pensionerad nu.

Försvararna
Mitchell Weiser - Var en väldigt lovande talang ett tag i Bayern München och gjorde det väldigt bra i u17-landslaget, i u17 EM och u17 VM, samma sommar, år 2011.
För två år sedan avgjorde han, som 23-åring, finalen i u21-EM, Tyskland-Spanien 1-0. Dock inga A-landskamper gjorda ännu, men det är inte omöjligt att det blir någon, men då måste han spela upp sig rejält.

Panagiotis Retsos - Debuterade för Greklans A-landslag redan som 19-åring år 2017. Har dock inte lyckats ta någon plats i laget sen dess och har just nu 5 kamper. Får hoppas på fler i framtiden, grekerna behöver ju all hjälp de kan få.

Sven Bender - Gjorde det bra tillsammans med tvillingbrorsan i pojklandslagen för många år sen och debuterade för det tyska landslaget redan 2011. 
Missade EM 2012-truppen på målsnöret, missade VM 2014 pga skada, fick sen 2016 tillslut i alla fall spela OS och blev silvermedaljör. 

Lars Bender - Vann U19 EM 2008, fick tillsammans med brorsan priset som turneringes spelare, man undrar ju om de inte kunde bestämma vem som var bäst, eller om de inte kunde se vem som var vem så de tog den enkla vägen ut. Lyckades till skillnad från Sven, ta en plats i truppen EM 2012 och gjorde faktiskt ett mål där.
Missade sen precis som brorsan, VM 2014 pga en skada, men fick då sen också tröstas med en plats i OS 2016. 
Ingen av tvillingarna har dock gjort särskilt många matcher sen Rio 16 och lär heller inte göra många fler.

Wendell - Har gjort en del u20- och u23-kamper för Brasilien. Var senast 2016 med i A-landslagstruppen för VM-kvalet 2018, men fick då ingen speltid.

Daley Sinkgraven - Holländaren har gjort ett par u-kamper, men fortfarande ingen A-kamp, pga skador. Förhoppningsvis kan han hålla sig skadefri i framtiden och leverera för både Leverkusen och Di Oranje.

Mittfältarna
Karim Bellarabi - Spelade 90 min i sin debutmatch i A-landslaget för snart exakt 5 år sedan. De förlorade och det blev inte så mycket mer efter det. 

Kerem Demirbay - Spelade först några u-lamper för Turkiet, men var sen 2015 med i den tyska truppen i u21 EM, spelade dock ingen match. I maj 2017 fick han föfrågan från både det tyska och det turkiska A-landslaget och valde då Tyskland.  Fick då delta i Confed Cup den sommaren där Tyskland vann och han gjorde ett mål. 
Bör nog ganska snart kunna få spela ett par till A-kamper för Tyskland. 

Nadiem Amiri - Var med och vann u21 EM med Tyskland 2017. Hoppade in i finalen. Har gjort många u-kamper men ännu ingen A-kamp.

Anfallarna
Joel Pohjanpalo - Vår finske striker har självklart representerat Finland på alla nivåer, från p15 till A-landslaget. Debuterade för landslaget redan som 17-åring.
Gjorde sitt senaste mål för finnarna i oktober 2017. Har ju sen dess haft det enormt tungt med skador och inte kunnat spela.

Kevin Volland - Här har vi ännu en som gjort många U-kamper för Tyskland. Spelade U17 VM för 10 år sedan. I det u21-EM som Sverige vann, 2015, var Volland kapten för Tyskland och kom med i turneringens lag. Var faktiskt heller inte långt ifrån att komma med i den tyska truppen till VM 2014, så kunde blivit världsmästare redan där. Det har dessvärre inte blivit mycket i Die Mannschaft, många tyckte han borde varit med nu i uppehållet som var, men Joggi tyckte annorlunda. 

 

Robert Linde2019-09-16 18:14:00

Fler artiklar om Bayer Leverkusen