Lagbanner
Leverkusen - Säsongen 19/20 - Del 1
Några veckor sen cupfinalen nu, dags att ladda om på nytt.

Leverkusen - Säsongen 19/20 - Del 1

Säsongen 19/20 är faktiskt fortfarande inte över, då vi väntar in Europa League i augusti. Men det är ändå hög tid att blicka tillbaka och sammanfatta säsongen. Samt ta en liten titt framåt i spåkulan.

Del 1


Det är nu alltså ungefär två månader kvar tills Bundesliga 20/21 börjar, premiär 18-21 september. Samtidigt som det har gått ca fyra veckor sen den sista omgången 19/20 spelades. Trots allt så har man fått ett uppehåll, ett avslut och sin semester tillslut. 
Spelarna har varit på semester ett tag nu och vi har sett diverse vykort från utlandet dyka upp på olika sociala medier. Det blir ingen “hemester” för fotbollsproffs inte trots att de så “fint” ställer upp på “allt” och tänker på “alla”. Men skulle dessa lyxlirare ens kunna spela en säsong om de inte fick en weekend i Dubai? 

Vem vet, Leverkusen-spelarna unnar jag i alla fall lite mer nu då de ju faktiskt inte alls kan semestra som andra lag. 
Men så blir det när man är bra, ska man vara bättre ska man jobba mer.

Tack vare att vi tog oss hela vägen till cupfinalen förlängdes ju vår säsong med en vecka bara där. Precis som för Bayern, som besegrade oss, samt att slutspelet i Europa väntar för oss. Så snart är vi igång igen för att på nytt avsluta säsongen.
6 augusti, om 17 dagar spelar vi returen mot Rangers, som egentligen skulle ha spelats 19 mars. Spelarna är alltså snart på väg tillbaka från sina semestrar för att förbereda sig inför ett väldigt spännande och roligt EL-slutspel. Där vi verkligen har en chans att förgylla säsongen, att göra guld av silver. Lustigt nog spelas denna match på BayArena som den skulle från första början, fastän alla andra matcher fått flyttas till neutrala och koncentrerade platser. 

Kul för oss och rättvist i alla fall eftersom Rangers fick sin på Ibrox, men vi vann ju 1-3 ändå, så vi ska nog besegra dem än en gång och sen gå ännu längre.
Inter eller Getafe väntar sen på den neutrala spelplatsen som faktiskt är i Tyskland, måste ju vara en fördel för oss i Leverkusen. Så jag tror vi har en god möjlighet att gå hela vägen.

Vinna Europa League = Supersäsong! Guld och gröna skogar. (Osannolikt)
Gå till final i EL och självklart torska = Blir inte bättre än så, Neverkusen 4ever <3 (Allting är relativt)
Åka ur kvarten i EL = Bra säsong, förväntad, rimlig nivå. (Sannolikt)
Åka ur mot Rangers = Skämtar du med mig? Sparka Bosz. (Risken finns)


 

Robert Linde2020-07-20 14:33:47

Fler artiklar om Bayer Leverkusen