Lagbanner
2017-02-21 20:45

Bayer Leverkusen - Atlético
2 - 4

Målrikt när Bayer Leverkusen föll tungt

Målrikt när Bayer Leverkusen föll tungt

Bayer Leverkusen lyckades aldrig överrumpla Atlético Madrid i den första åttondelsfinalen och har nu en svårlöst returmatch på spansk mark att vänta. Ett mirakel krävs för att tyskarna ska lyckas ta sig vidare i turneringen.

Trots att formkurvan pekade uppåt var det inte mycket som talade för Bayer Leverkusen när man under tisdagen tog emot Atlético Madrid på ett välfyllt BayArena. Spanjorerna var förhandsfavoriter och bevisade från första början anledningen till det.
 
Roger Schmidt valde att ställa upp med en på pappret relativt stabil startelva. Det hade pratats om att 17-årige Kai Havertz skulle få chansen efter sin imponerande insats mot Augsburg under den gångna helgen, och mycket riktigt fanns mittfältarens namn med i startuppställningen. Det innebar att Kevin Volland fick inleda på bänken, som förmodligen annars hade tagit plats på topp tillsammans med Chicharito.
 
Gästerna kopplade omgående ett stadigt grepp om matchen och knappt en kvart hade hunnit passera innan det första målet kom. Saúl Niguez tog sig tjusigt fram längs högerkanten och dribblade sig förbi ett par försvarare innan han hur snyggt som helst skruvade in bollen bakom Bernd Leno.
 
Värre skulle det bli, och det inte ens tio minuter senare. Den här gången var det målmaskinen Antoine Griezmanns tur att skriva in sig i protokollet efter ett uruselt försvarsspel från Bayer Leverkusens sida. Kevin Gameiro hade stor lekstuga innan han iskallt serverade sin landsman, som dunkade in bollen bakom en chanslös Leno.
 
Resultatet stod sig halvleken ut och det såg nattsvart ut inför den andra och tillika helt avgörande. Schmidt valde att inte göra några byten, utan lät samma spelare kliva ut efter vilan i hopp om att kunna få till en reducering.
 
Tre minuter hann gå, sedan hade Karim Bellarabi ordnat det där psykologiskt viktiga målet och plötsligt hade matchen fått liv igen. Leverkusen höjde sig och vågade mer, men istället för en kvittering orsakade Aleksandar Dragovic en straffspark efter att ha hållit fast Gameiro. På reprisbilderna syntes det dock klart och tydligt att det egentligen borde ha varit frispark då förseelsen skedde utanför straffområdet, men det struntade Gameiro i som själv tog hand om straffen på bästa tänkbara vis.
 
Än var dock inte matchen över, utan hemmalaget skulle reducera ytterligare en gång då Stefan Savic knäade bollen i eget mål efter ett inlägg av Julian Brandt. Ett mål till och det skulle vara utjämnat, vilket vore ett lovande resultat inför returmötet. Inhoppande Fernando Torres ville dock annorlunda och avgjorde matchen med ett fåtal minuter kvar att spela då han nickade in segermålet. Ridå för Bayer Leverkusen, som kämpade tappert för att få ett oavgjort resultat med sig.
 
Istället väntar nu en minst sagt jobbig uppgift borta på Vincente Calderón om tre veckors tid. Tyskarna måste vinna med minst tre mål för att ta sig vidare, vilket just nu känns mer eller mindre omöjligt. Dagens insats var undermålig rent defensivt och det lär inte vara någon vidare behaglig sömn som väntar Ömer Toprak och Dragovic i natt, som kommer drömma mardrömmar om anfallsfirma Griezmann och Gameiro.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2017-02-21 23:07:03
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen