Lagbanner
Matchrapport: Bayer - Paderborn 3-2
En väntad seger i premiären, om än något väl nervigt.

Matchrapport: Bayer - Paderborn 3-2

Gästerna Paderborn bjöd på härlig nykomlingsentusiasm i premiären på BayArena. Där ändå hemmalaget Leverkusen rättvist stod som segrare.

Underbart som vanligt när säsongen drar igång.
Fint väder. 
God stämning. 
Kiessling avtackad på innerplan som en i raden av ”honorary captains” i Leverkusen.
Man taggade igång för en överkörning, istället satte nog många ölen i halsen...


Matchminut 11:
Trotjänaren Lars Bender, i en slags wingbacksroll ute till höger idag, slog en fin boll till Volland.
På gränsen, men ingen offside. Volland kommer nere till höger i straffområdet med boll och vrider bort sin back.
Han vänder upp för ett skott med sin vänster mot bortre stolpen och där borta kommer Bailey springandes, helt fri och får den mer eller mindre på sig och bara styr in den i öppet mål. Genialt av Volland om det var meningen, men såg inte ut som det.
Märklig situation då spelet stannade av och man trodde målet va bortdömt pga offside men det va ju helt korrekt visade det sig.

15e: 1-1.
Det öppnar sig helt i mitten av planen när Baumgartlinger står för en usel hemåtpass.
Det blir en perfekt genomskärare för Paderborns Michel, som rycker ifrån backen och sätter den snyggt förbi Hradecky. Straffar vårt misstag direkt, på Bayern-vis. 

2-1. Några minuter senare revanscherar Baumgartlinger sig. En fantastisk passning som skär genom Paderborns försvarsmur som en varm kniv i smör. Havertz tar med sig bollen perfekt i farten och blir fri med keepern, iskall som denna supertalang är, chippar han så läckert över honom och in för 2-1. Målet var hans 25e i Bundesliga och med det är han den näst yngste någonsin att nå den siffran. 

25: 2-2.
Herregud vad stökigt det är.
Dessa lag är ju parodier på sig själva.
Michel ska göra 2-2 när Hradecky är bortspelad, men Wendell slänger sig på mållinjen och räddar med båda händerna som värsta målvakten. Returen går dock direkt ut igen till Mamba som stänker in den. Vilket var tur för oss, för domaren verkar döma det som fördel och så mål. Istället för straff och rött kort på Wendell. Han fick ett gult istället, märkligt i min bok, men väljer att lita mer på domarens bok. Kul kuriosa förövrigt att målskytten Streli Mamba, nyförvärv, aldrig spelat på en högre nivå än i tredjedivisionen och nu alltså startar i Bundesliga och nätar på dirren.

En stökig och fartfylld första som innehöll allt man kunde önska sig och lite till.
I andra blev det lite mer ordnat och ett hemmalag som tog över mer och mer.
Kapten Volland satte tillslut ledningsmålet i den 69e minuten. 

Summa summarum:
Leverkusen var det bättre laget och förtjänade segern. Man dominerade bollinnehavet genom hela matchen och försökte som vanligt föra spelet och rulla ut sina motståndare. I vissa fall blev man för naiva och Paderborns aggresivittet skapade problem. Båda lagen lyckades skapa flera farliga chanser och det kunde blivit många fler mål.

Nykomlingsentusiasm minst sagt från gästerna, som höll på att betala sig. 
Påminner om en annan gång när de kom upp som nykomlingar för några år sen och då ledde Bundesliga efter 4 omgångar. De kommer skapa problem för flera lag och kan nog ta någon seger här i inledningen av säsongen, men sen kommer de falla och åka ut. Glöden kommer slockna och det är den som bär dem. 
Mot slutet såg man verkligen deras brister i försvarsspelet. På tre minuter lyckades Leverkusen i princip skapa tre frilägen, men brände samtliga.

Tränarkampen då, mellan Bosz och Baumgart, de som spelat tillsammans i Hansa Rostock en gång i tiden. Ja båda deras filosofier syntes ju och lagen påminde mycket om sin fjolårsupplaga. Bosz tidiga byte med Dragovic in i halvtid istället för Lars Bender gjorde väl inte så mycket för matchen egentligen. Men tungt att Lars skadar sig igen, hoppas han snabbt är tillbaka. 

Sluresultat: Bayer Leverkusen 3-2 Paderborn

Målskyttar: 1-0 Bailey (10’), 1-1 Michel (15’), 2-1 Havertz (19’), 2-2 Mamba (25’), 3-2 Volland (69’)

Line-ups:
Leverkusen: Hradecky – L. Bender (c) (Dragovic 46'), Tah, S. Bender, Wendell – Baumgartlinger (Bellarabi 63'), Aranguiz - Havertz, Demirbay, Bailey (Alario 88') - Volland
Unused subs: Özcan, Retsos, Paulinho, Amiri, Jedvaj, Diaby

Paderborn: Huth – Dräger (Zolinski 84'), Hünemeier, Strohdiek (c), Collins – Pröger (Holtmann 71'), Gjasula, Vasiliadis, Antwi-Adjei – Michel, Mamba (Oliveira Souza 60')
Unused subs: Ratajczak, Ritter, Shelton, Kilian, Jans, Kapic

Övrig statistik:
Nyförvärvet Kerem Demirbay spelade i en Brandt-roll med nr.10 och under 90 min var det bara Gjasula i gästerna som hade mer löpmeter.
Han hade också flest vunna tacklingar tillsammans med Sven Bender. Så Kerem visade mig idag att han verkligen är en allround spelare, en fin tvåvägsmittfältare.

Robert Linde2019-08-17 18:41:35

Fler artiklar om Bayer Leverkusen