Lagbanner
2020-05-26 20:30

Bayer Leverkusen - Wolfsburg
1 - 4

Matchrapport: Torsk hemma mot Wolfsburg
Inte ens Havertz fick något uträttat ikväll.

Matchrapport: Torsk hemma mot Wolfsburg

En oväntad, men ändå väldigt väntad förlust kom tillslut. Leverkusen skulle säkra en Europaplats ikväll genom att öka avståndet mellan sig själva och Wolfsburg. Det började bra och alla tänkte att här blir det tre nya. Men det blev en klassisk loserinsats av Leverkusen, som ingen riktigt kan förstå, men har man varit med ett tag vet man att det sker och det är något vi fans får leva med.


Tankar inför matchen
Efter två raka bortamatcher och imponerande segrar, var det dags att vända hemåt, till ett tomt BayArena. Wolfsburg som inför omgången var hela 14p efter oss, är ändå nära i tabellen, 6a och har därmed den sista Europaplatsen, så de krigar för att hålla den. Medan vi, i och med Dortmunds förlust tidigare under dagen, faktiskt kan kriga om en andraplats i ligan. 

Kai Havertz, den näst hetaste spelaren på Transfermarkt just nu, värdet har stigit till hela 81 miljoner euro. Jag älskar honom och vill såklart att han ska stanna, men känner ändå att jag tror mindre på honom än vad många andra gör, jag anser inte att han borde vara värd så mycket. Och kan vi få en miljard för honom i sommar ser jag det som en riktigt bra affär, även om det såklart suger på många sätt. 

Första halvlek
Leverkusen öppnade starkt och dominerade och skapade snabbt hörnor som vanligt. Ett av de lag som skapar absolut flest hörnor i en hörnrik liga. Tyvärr är man fortfarande för ineffektiva på det, även fast den “nya” varianten med att trycka många nära målvakten och slå på första skapat ganska mycket oro för motståndarna. 

Efter sisådär en kvart kom Wolfsburg mer och mer in i spelet och det blev en riktigt jämn halvlek. 
Gästerna skapade även de hörnor och var farliga på fasta. I den 43e sen tog de ledningen med 0-1 efter en inläggsfrispark från kanten. Mittbacken Pongracic klev upp och skarvade den vidare in i hörnet, omöjligt för Hradecky. Uselt försvarsspel. 
Kul att Wendell fick starta, men tycker det var synd att återigen få se Paulinho och Bailey på bänken. Diaby och Amiri är för ojämna och anonyma för att hålla dem utanför. Sen hur bra Havertz än är så saknar jag Volland där framme. 

Andra halvlek
Redan i halvtid fick den unge Wirtz hoppa in. Han som för någon vecka sen slog rekord som klubbens yngsta debutant någonsin. Coach Bosz var dock riktigt besviken efter första och rättmätigt så, därmed gjorde han inte bara ett, utan hela tre byten i paus. Wirtz tog Bellarabis plats i högeranfallet. Dragovic klev in i mittlåset istället för Sven Bender och Baumgartlinger klev in centralt istället för Weiser. Därmed klev Amiri ut på kanten som wingback i det som blev ett 3-4-3. Vanlig formationsändring av Bosz. 

Trots bytena var det dock Wolfsburg som öppnade starkast och var nära 0-2 tidigt, som tur var stod finländaren Hradecky ivägen. Diaby borde sen kvitterat någon minut senare när han fick springa sig fri, men var såklart obeslutsam och velig, så backen kom ifatt. 

I 63e sen borde Steffen sen definitivt gjort 0-2, när Brekalo stod för en fin framspelning, men Hradecky visade på nytt vilken klassmålvakt han är. Snart större än Jussi Jääskeläinen. 
Direkt efter hans räddning fumlade dock Baumgartlinger och orsakade en frispark i ett farligt läge. Som Arnold tog hand om och la lågt, under en hoppande mur och in i mål, 0-2 blev det alltså i alla fall. 

Bosz agerade igen genom ett byte, nu Demirbay ut och anfallaren Alario in, bra. 
Men kort efter det dribblade Joao Victor sig förbi en långsam Dragovic på kanten och lyfte ett perfekt inlägg till Steffen på bortre som nu hittade rätt, 0-3 nickade han in snyggt. 

Gamla fina Neverkusen var tillbaka igen, klart att det inte kunde fortsätta gå såhär bra som det gjort. Varför säkra en europaplats när vi kan riskera att förlora den liksom, det ska inte vara för enkelt. 

74e minuten, fortfarande 0-3, så görs sista bytet, Bailey in istället för Diaby, tack.
Men Paulinho får alltså 0 minuter igen, vad sker?

Bytena var bra, för Wolfsburg. Återigen direkt efter vårt byte gör alltså Wolfsburg mål. Pongracic igen, 0-4, på nästan exakt samma sätt som han gjorde sitt första. 
I den 85e fick vi sen tillslut in en balja, ett litet tröstmål av Baumgartlinger, fint förarbete av Wirtz. 

Slutsats
Usel insats. Till och med de som glänst och varit i tokform; Tapsoba och Havertz såg ut som vanliga mänskliga Leverkusenspelare idag. 
Halv-positivt är att Gladbach inte heller vann, men de tog ändå en poäng och passerade oss, så är glaset verkligen halvfullt? Nej det är fan tomt nu, slut, tack för idag.

Robert Linde2020-05-26 22:34:51

Fler artiklar om Bayer Leverkusen