Lagbanner
Pohjanpalo nära tvingas avsluta karriären

Pohjanpalo nära tvingas avsluta karriären

Den finske anfallaren är tillbaka från sin långdragna skada, men berättar att det var väldigt nära att han var tvungen att avsluta karriären som fotbollsspelare.

Det var under den gångna sommarens försäsong som Joel Pohjanpalo gjorde illa sin fot. Den efterföljande diagnosen var ingen munter nyhet att ta del av för 24-åringen, som skulle bli tvungen att hoppa runt på kryckor i sex veckor innan han sakteligen kunde påbörja sin långa rehabilitering.
 
Först nu, åtta månader senare, är finnen återställd från sin skada och åter redo att ge sig i kast med fotbollen. Under gårdagen genomförde han sitt första träningspass på gräsplanen intill BayArena och hans förhoppningar är att hinna få speltid i minst en match innan säsongen är till ända.
 
Hade det velat sig riktigt illa hade dock karriären varit till ända. Pohjanpalo berättar nämligen att skadan var betydligt allvarligare än vad man först hade trott, och att det var en hårsmån från att han skulle tvingas lägga skorna på hyllan och tacka för sig som fotbollsspelare. Leverkusen visade empati för sin striker genom att förlänga hans kontrakt till 2022 – vilket motiverade honom till att fortsätta kämpa för sin återkomst.
 
De senaste månaderna har varit oerhört tuffa för anfallaren, som inte haft möjlighet att hjälpa till och påverka när Bayer Leverkusen med jämna mellanrum misslyckats etablera sig i toppskiktet av tabellen. Nu är måltjuven dock tillbaka och redo att ta upp kampen om speltid med sina anfallskonkurrenter. En av dem är svenske Isaac Kiese Thelin, som till mångas förvåning anslöt till ”die Werkself” på lån. Den stora anledningen till att klubben valde att plocka in honom var just på grund av Pohjanpalos skada, och det återstår att se vem av de två nordiska spelarna som står högst i kurs hos tränaren Peter Bosz.
 
Trots att han bevisat sig ha näsa för att göra mål har Pohjanpalo haft svårt för att ta en startplats i Bayer Leverkusen och har ständigt ryktats vara på väg till andra klubbar. Det och mycket mer kommenterade han i en intervju med undertecknad för drygt ett år sedan – som går att ta del av här.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2019-03-07 13:15:00
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen