Lagbanner
Sascha Lewandowski har avlidit
Tack för allt, Sascha.

Sascha Lewandowski har avlidit

Under förmiddagen kom det tråkiga beskedet att den tidigare Leverkusen och Union Berlin-tränaren Sascha Lewandowski har avlidit.

Sascha började som tränare i Vfl Bochums reservlag (2006) tills det senare bar av till Leverkusen för tränaruppdrag i Bayer Leverkusens ungdomslag, ett jobb som han hade i fem år (2007-2012). Men april 2012 blev han senare befordrad till att bli assisterande tränare i a-laget tillsammans med Sami Hyypiä (2012-2013). Efter det blev det sedan en till vända ned till ungdomslaget tills han kom tillbaka för att ersätta den avskedade Sami Hyypiä under några matcher i slutet på 13–14-säsongen.  Sedan tog Sascha en paus från fotbollen för att sedan bli huvudtränare för Union Berlin säsongen 15-16.

Mitt under säsongen med Union Berlin avgick Sascha från sin tränarpost pågrund depression och utbrändhet. Denna depression ska sedan ha fortsatt och det mesta tyder på att han har tagit sitt liv. Sascha blev bara 44 år gammal.

”Ingen av hos kan förstå att han är död. Han var en fantastisk människa som lade kraft och passion in i sitt jobb. Sascha gjorde ett fantastiskt jobb med både ungdomslagen och A-laget. Vår djupaste sympati går till hans partner, familj och vänner”, sade sportchefen Rudi Völler till Bayer 04:s hemsida.

Tankarna går idag till Saschas familj och alla anhöriga. Tack för allt du har gjort för Bayer 04 Sascha, du kommer aldrig att bli glömd.

Vila i frid Sasha Lewandowski. 

Källa: bayer04.de
 

Erik Bolldénbollden_97@hotmail.com@Bollden_972016-06-09 15:21:38
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen