Inter - Bayer Leverkusen
2 - 1

Säsongen är över, Europa-äventyret slut.
Troligtvis var det här Kai Havertz sista match i Leverkusentröjan och det blev tyvärr ett bittert slut.

Den italienska storklubben Inter var favoriter på förhand och gjorde som de brukade. Rivstartade. Tidig 2-0 ledning var för mycket för Leverkusen som återigen misslyckas när det gäller som mest. Det blev en 2-1 förlust för Die Werkself i kvartsfinalen av Europa League.

Matchrapport: Inter-Leverkusen 2-1

Det är för dåligt att ligga under med 2-0 efter knappt 20 minuter. Det kunde också varit mer.
I såna här matcher har man verkligen inte råd med en sån inledning, så virrigt försvar.

Under hela säsonger har Inter varit ett lag som öppnat matcherna starkt och allt som oftast tagit ledningen och sen backat hem för att försvara den. Oftast är Inter rätt bra på att försvara också, med en tung trebackslinje och en bra målvakt. Men de har sviktat lite försvarsmässigt under 2020 och efter 2-0 ryckte vi upp oss rätt bra ändå.

Havertz fick in 2-1 bara tre minuter efter Lukakus 2-0 mål, en oerhört viktig reducering, så tidigt inpå deras mål. Den “bra målvakten” Handanovic kanske såg lite tafflig ut där, men Havertz lurade honom ändå och sköt i fel hörn för honom, så det blev svårt att styra ut den när han redan gått åt fel håll.

Sen var vi bra, andra halvan av första halvlek. Vi rullade bra och tog över mer och mer. Inter var fortfarande bra och är jävligt farliga i sina omställningar, så man vågar inte kliva fram för mycket. Vi lyckades inte skapa några superchanser för 2-2, men jag är klart nöjd med den uppryckningen efter den enorma uppförsbacke som blev.

Jag är däremot besviken med andra halvlek. Kändes ju som vi hade lite momentum och skulle kunna fortsätta pusha för ett kvitteringsmål efter första. Men Inter kändes väldigt stabila och lugna, de kontrollerade och vi var alldeles för fega och tafatta. Inte mycket hände.

Tillslut gjorde Bosz i alla fall några ändringar, med att skicka in Bailey, Wendell och Amiri, bra byten och rätt spelare som byttes ut tycker jag. Dessvärre var upplevelsen att vi blev sämre och Inter bättre efter bytena. Kanske mest beroende på att de bytte in Eriksen, Sanchez och Moses, tre riktigt bra spelare. Och stora delar av andra halvlek dominerade Inter. De var nära 3-1 flera gånger, men var lite slarviga i avsluten och vi hade lite flyt.

Offensivt för vår del var det mest Diaby som tog initiativ och försökte. Men slutprodukten av anfallen blev nästan alltid skräp. Det har man tyvärr sett för mycket under säsongen, fint spel fram till straffområdeslinjen och sen stopp, ingen beslutsamhet, tveksamhet och för dåliga avslut när de väl togs.

Agerandet från Bosz och uppryckningen från spelarna kom försent. Bellarabi och Alario, som självklart ska in i detta läge, kom in med tre minuter kvar av ordinarie tid. På den tiden kunde ju bara rutinerade Lukaku och Young hålla boll och lägga sig ner för frisparkar.

Sen i 90e tilldelades Inter en straff när Tah ryckte ner Eriksen i straffområdet.
Inter hade fått en straff i första som sen dömts bort genom VaR-koll och så blev det nu igen. Det var skickligt av Eriksen, slappt av Tah och övriga försvarare. Så själva den biten var korrekt, men på reprisen fann man att bollen touchat handen på en annan Interspelare precis innan och då är ju reglerna tydliga. Leverkusen såg väldigt trötta ut där och i nästan hela matchen. Så även med en ny chans från VaR och 6 min tillägg lyckades man inte försmäkta med någon kvittering.
Vet inte om det är att man inte hunnit komma igång än efter semestern eller om det är värmen.

Inter vann rättvist, det var en typisk Conte insats, vinnarmentalitet och italienskt.

Ska jag klaga eller skylla på något så är det som vanligt oerhört märkligt hur massa minuter under tilläggstiden kan försvinna pga diverse domslut utan att det läggs på mer. Nu spelade vi nästan 97, men så som det var borde vi spelat 99 kan jag tycka. Aja är bitter över att vi inte ens hade en riktig forcering.

Så nu tillslut är säsongen 19/20 över, jävlar, vilken resa det varit. Som jag skrev för några veckor sen så var det här det rimliga, att vi skulle åka ut i kvarten och det får anses godkänt. Jag tycker Bosz ska vara kvar och de flesta spelarna. Det blir att casha in på Havertz och försöka värva smart med den pengahögen så att man ändå även utan honom kan fortsätta bygga vidare.

Grattis Inter, se till att vinna hela skiten nu, bara Sevilla ska kunna stoppa er som jag ser det.