Lagbanner
2019-08-24 15:30

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen
1 - 3

Tre nya pinnar ska hämtas i derbyt
Dags att visa vilka som är bäst i den bästa delstaten igen.

Tre nya pinnar ska hämtas i derbyt

?Så då har omgång 2 kickats igång och Leverkusen spelar på samma klassiska Bundesligatid igen. Den här gången på bortaplan, hos grannen Düsseldorf. Vi ger allt ni behöver inför Fortuna vs Bayer.

Ja det tar inte mer än 30 minuter att ta sig från Leverkusen upp till den betydligt större staden Düsseldorf. Det är faktiskt den största staden i detta västra område av Tyskland, delstaten Nordrhein-Westfalen. Vi har ju flera motståndare i Bundesliga på väldigt nära håll. Så det här blir “Rhenish-derby nr.1”. 

Fortuna Düsseldorf är en gammal anrik klubb, som varit med i högsta divisionen i många år, likt Bayer Leverkusen. Under 2000-talet har man dock haft det betydligt tyngre än oss och detta decennium har man likt vår förra motståndare, Paderborn åkt lite som en jojo, upp och ner mellan ligorna. Förra säsongen var man nykomling i Bundesliga och gjorde det riktigt bra. Man skrällde flera gånger mot storlag, mest minns man väl kanske 3-3 matchen på Allianz Arena, där Lukebakio gjorde hattrick. Nu har ju han dock gått vidare till Hertha och denna andrasäsong lär bli tuff.

Trots att man förra säsongen förlorade mot bottenlag och hade den längsta förlustsviten under säsongen, med 6 raka förluster så slutade man 10a. Mycket tack vare att man ju i sina bästa stunder kunde slå de bästa, förutom krysset mot Bayern, besegrade man Dortmund. Oss hade de dock förstås ingen chans mot, även om de då faktiskt bara slutade 14p efter oss. 

Resultaten säsongen 18/19:
26/9: Fortuna-Bayer 1-2 (Volland x2)
17/2: Bayer-Fortuna 2-0 (Havertz, Bailey)

Borta var det en ganska tuff match, men vi hade alltid resultatet med oss, deras reducering kom på en straff på tilläggstid. Hemma så vann vi komfortabelt. Jag väntar mig således ännu en seger. 

Blir spännande att se vad Friedhelm Funkel kan göra. Det var klart imponerande att inleda med en 3-1 seger borta mot Bremen. Hans lag gjorde också en mycket stark försäsong, där man gick obesegrad och man är vidare i cupen. Det blir intressant att se om Dawid Kownacki kommer få någon speltid nu, en ung polsk anfallare man lånat in från Sampdoria, kanske en ny Lewandowski? 

Andra duktiga spelare att hålla koll på är mittbacken Kaan Ayhan som nätade senast; mittfältaren Erik Thommy som man lånat in från Stuttgart, stod för två assists förra helgen, samt ett annat mittfältslån, Lewis Baker, från Chelsea, en av få utlänningar i denna trupp.  

Düsseldorf möjlig elva: Steffen – Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann – Morales, Baker – Thommy, Karaman, Suttner – Hennings (c)
Saknas: Ampomah (groin), Barkok (shoulder), Rensing (shoulder), Stöger (cruciate ligament)
Tveksamma: Wolf (inner ear)

 Die Werkself är förstås favoriter trots allt. 
Leverkusen
 är ett topplag och ska vinna mot, ett av många, nedflyttningstippat lag. 
Så en ganska enkel start på säsongen på pappret, vore ju fint att inleda med 6 poäng och fortsätta målkalaset. 
Weiser och Sinkgraven är tillbaka och redo för spel, men bägge lär sitta på bänken. Vi kan nog förvänta oss samma elva som sist av Bosz. Vi förväntar oss också en bättre insats, för det var rejält svajigt mot Paderborn. 

Möjlig elva: Hradecky – Tah, S. Bender, Wendell – L. Bender (c), Demirbay, Aranguiz, Bailey – Havertz, Volland, Amiri
Saknas: Pohjanpalo (ankle)

Håll utkik efter hur laget egentligen formerar sig, känns som Bosz jobbar olika beroende på om vi har boll eller inte.
Baumgartlinger kan starta om han vill ha ett mer defensivt inriktat lag, eventuellt att Dragovic också får chansen där bak och att Wendell då tar klivet upp. 
Tyckte personligen Demirbay gjorde så pass bra centralt att han kan ha en lägre utgångspunkt och inte vara en av de tre offensiva, som jag först trodde. 
Så Amiri, eller Diaby kan få chansen från start i den offensiva trion. 

Avspark: 15.30 Lördag 24/8
Var: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf (Kapacitet 54 000)
Domare: Patrick Ittrich
Odds: 1. 4.50 X. 4.33 1. 1.66
Mitt tips: 1-2

Robert Linde2019-08-24 02:06:42

Fler artiklar om Bayer Leverkusen