Lagbanner
2019-09-14 15:30

Dortmund - Bayer Leverkusen
4 - 0

Tung förlust i Dortmund

Tung förlust i Dortmund

Ganska väntat kom så den första förlusten i lördags för die Werkself, när Dortmund visade klass och revanscherade sig från förra omgångens fiasko. Hemmalaget var effektivare och visade att man bor högre upp i tabellen.

Matchrapport: Dortmund vs Leverkusen

Efter landslagsuppehållet väntade en av de absolut tuffaste uppgifterna för vårt Leverkusen. Dortmund borta. Men man gick ändå in till matchen med ett visst hopp och entusiasm. 

Bayer Leverkusen öppnade ju säsongen starkt med två segrar och många mål. Man dominerade sedan helt mot Hoffenheim, men kunde bara inte få in bollen och det slutade 0-0. I samma omgång åkte då dock Dortmund på en rejäl skräll, när man föll borta mot nykomlingen Union Berlin. 

Så med de förutsättningarna och några viktiga pjäser saknade i hemmalaget Dortmund anade man att Leverkusen skulle kunna göra det riktigt svårt för dem.
När SvenskaFans lyfte matchen som en höjdpunkt i helgen i deras nya koncept, fick jag frågan om vad jag trodde om matchen och det blev ungefär som jag sade.
Vi dominerade bollinnehavet, men Dortmund dominerade matchen. De kontrade sönder oss, tog vara på våra misstag och svagheter och körde över oss.
En coachseger av Favre, som jag ju håller högre än Bosz. 
Också en slags demonstration av hemmalaget, inför sina fans, att efter det tunga nederlaget sist, gå in här och göra en så kallad “Håll-käften-insats”, med 4-0 mot en toppkonkurrent. 

På Westfalenstadion är det ändå ok att förlora, det är en förlust man kan ta, vi är inte på den nivån, de har ju liksom köpt vår bästa spelare. Men resultatet var något i överdrift och speglar väl inte matchen helt, så det finns ändå en del att ta med sig härifrån och jobba vidare på.
Vid ställning 1-0 i halvtid, kom Leverkusen starkast ut till andra och hade tidigt två väldigt bra chanser att kvittera. Då hade matchen kunnat sluta med poäng, istället gjorde Reus 2-0 minuten senare. 

***

- Så medräknat förra säsongens slut, blev detta tillslut den första förlusten för oss på ett bra tag, efter tio raka matcher utan förlust.
- Brandt fick starta mot sitt gamla gäng och gjorde en ok insats, vi tackar honom för att han i alla fall inte var en av målskyttarna. 
- Många spelare har lirat landskamper och CL-matcher väntar, vilket gäller för båda lagen, men här var den "12e spelaren" en relativt avgörande faktor. 
- Sven Bender fick även han möta gamla lagkamrater, tidigare som bekant en Dortmundspelare och han lackade ur efter matchen... kul med lite känslor ibland. 
- Bosz åkte på sin största förlust hittills i Bundesliga, också han mot en klubb han tidigare varit i.

Omgång 4, Bundesliga, 14/9 - 2019.
Westfalenstadion, Dortmund (publiksiffra: 81 365)
Borussia Dortmund vs Bayer 04 Leverkusen  4-0
Paco 28’,
Reus 50’, 90’  
Guerreiro 83’

Dortmund: Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel (Weigl 78'), Delaney - Sancho, Reus (c), Brandt (Hazard 61') - Alcacer (Bruun Larsen 79')
Unused subs: Hitz, Zagadou, Dahoud, Götze, Schmelzer
Out: Morey (shoulder), Schulz (ankle)
Coach: Lucien Favre

Leverkusen: Hradecky - L. Bender (c), Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz (Alario 78') - Bellarabi (Diaby 73'), Havertz, Amiri (Bailey 46') - Volland
Unused subs: Özcan, Retsos, Dragovic, Paulinho, Sinkgraven, Weiser
Out: Pohjanpalo (ankle)
Coach: Peter Bosz

Nästa match: Onsdag, CL omgång 1, Leverkusen vs Lokomotiv Moskva

Robert Linde2019-09-15 13:28:24

Fler artiklar om Bayer Leverkusen