Lewandowski närmar sig en flytt till Barcelona.
Lewandowski har spelat för Bayern München i åtta år.

Lewandowski närmar sig en flytt till Barcelona.

Barcelona uppges vara nära en överenskommelse med Robert Lewandowski för en övergång i det kommande transferfönstret.

Den 33 åriga polske super-anfallaren Robert Lewandowski har ett kontrakt med Bayern München som går ut 2023. Han har tidigare varit tydlig med att han inte vill förlänga utan vill ut på nya äventyr. Är det Spanien möjligen? Den spanska tidningen Diario AS kommer nu med uppgifterna att Barça och Lewandowski är överens om ett treårigt avtal värt 9 miljoner euro per år. Dessutom har Pini Zahavi, agent till Lewandowski varit i Barcelona i veckan där han köpt tio Barça tröjor med namnet tryckt på ryggen. Det finns även rapporter som säger att agenten var och letade hus.
 



Men… trots en personlig överenskommelse verkar vara nådd så finns det fortfarande ett stort hinder för Barcelona att ta sig förbi. Den tyska giganten Bayern München som utåt sett varit tydliga med att deras stora stjärna som varit i klubben i åtta år inte kommer säljas. Rädslan att bli av med sin bästa spelare verkar finnas inom Münchens väggar. Även lagkamraten Thomas Müller uttryckte sin önskan om att Lewandowski ska stanna. - "När det gäller hans kontrakt har saker nu kommit ut. Vi får se vad som händer. Han har kontrakt till 2023. Det betyder att Bayern har saken i sina händer. Naturligtvis skulle vi vara positiva till att han stannar, men vi alla känner till fotbollsvärlden."

Det är en lång process kvar och intensiva förhandlingar att vänta mellan Bayer München och Barcelona. Samtidigt har vi tidigare sett hur de långa processerna gått väldigt snabbt. Det vi vet idag är att FC Barcelona till en början vill veta startpriset för Lewandowski och kommer att försöka föra samtalen med Bayern under de kommande dagarna. Det finns även rapporter som tyder på att Barça inte kommer att vara öppna för att erbjuda mer än 60 miljoner euro för Lewandowski eftersom han kommer att vara inne på det sista året av sitt kontrakt och snart fyller 34. Värt att nämna också är att Barça inte är den enda klubben som visat sitt intresse, även klubbar såsom Juventus, Southampton, Arsenal, Man UTD, Real Madrid, Liverpool med flera har anfallaren på sina radar.

Utan tvekan är detta en transfer vi inte hört det sista om, och vem vet kanske lyckas Bayern München övertala Lewandowski att förlänga och stanna i klubben.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2022-05-20 09:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München