Allianz Arena, 2022-04-09 15:30

Bayern München - Augsburg
1 - 0

Lewandowski räddade Bayern från ännu en missräkning

Brist på kreativitet och ett skickligt motstånd höll på att vålla Bayerns andra raka match utan mål. Men från 11 meter räddade Robert Lewandowski såväl äran som tre viktiga poäng.

Det var en match som började i ett högt tempo - i alla fall från Augsburg, som gång på gång stressade Bayern till misstag. Efter 12 minuter var det nära ledning för bortalaget när Dayot Upamecano slog en slarvig bakåtpassning som gav André Hahn fritt fram, men Upamecano redde på egen hand upp misstaget med en precis brytning. Bayerns försvar utsattes för hård press som man dock hanterade och  nollan hölls därmed intakt. Framåt hade Bayern inte mycket att glädjas åt, även om tempot fanns så saknades kreativiteten och Augsburg kunde utan problem avstyra det mesta. Inget av lagen lyckades få till något skott på mål, istället präglades första halvlek av fysiskt spel med mycket närkamper och logiskt nog var det mållöst efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek var endast några sekunder gammal när Bayerns första avslut på mål kom. Detta genom en nick av Robert Lewandowski, men en strålande räddning av landsmannen Rafai Gikiewicz höll “Die Roten” fortsatt mållösa. För en stund såg det ut som att de tyska mästarna skulle ta över matchen, vilket man också gjorde. Men den tänkta anstormningen uteblev och Bayern förmådde inte skapa mer än halvchanser och i takt med den tickande klockan såg det allt mer ut som att Bayern gick mot ytterligare 90 minuter utan mål. Men med tio minuter kvar fick man turen med sig när Lewandowskis nick träffade den olycklige Recee Oxfords utsträckta arm och domaren dömde straff. Från elva meter var Lewandowski säkerheten själv och Bayern hade nu ledningen. Målet gav också extra tändvätska och under de sista tio minuterna skapade man flera chanser att utöka ledningen. Men 1-0 blev det och när domaren blåste i sin pipa var det nog många rödklädda supportrar som andades ut av lättnad.

Matchens utveckling påminer i mångt och mycket om onsdagens match mot Villarreal. Det var ett Bayern som gjorde en svag första halvlek med noll kreatvitet och att idag inte ens få till ett skott på mål är nästintill ofattbart. Med det sagt ska även en eloge tillfallas Augsburg som flera gånger hotade Bayerns försvar. I andra halvlek tog Bayern över allt mer mer men återigen saknades precisionen i de avgörande lägena och att man fick det mål man fick var på många sätt flyt, men ett mål som visar att man trots svaga insatser har styrkan att ändå vinna. Detta är en trygghet laget kan komma att behöva under våren.

Segern innebär att Bayern nu tar revansch på höstens förlust mot Augsburg och att man behåller sitt nio poäng stora avstånd ner till Dortmund. Nu väntar ännu en hektisk vecka med returmöte i Champions League mot Villarreal. Precis som idag kommer man starta matchen i brygga, men om “Die Roten” kan följa upp det spelet man visade under matchens sista minuter så kommer nog spanjorerna behöva se upp.