Lotten har fallit: Hertha inleder nya säsongen mot Meppen
Ja du Pal! Lotten föll på Meppen. Bara att anpassa sig, överkomma och segra.

Lotten har fallit: Hertha inleder nya säsongen mot Meppen

Tidigare ikväll lottades första omgången DFB-Pokal. 64 lag skulle äntligen få lite klarhet om vilka de ska möta den 6-8 Augusti då matcherna ska avgöras. Att Hertha som Bundesligalag skulle få bortamatch var på förhand bestämt. Helst vill man slippa något lag som har medvind i seglen och som har lyckats klättra någon division det gångna säsongen. Hertha har ju revansch att utfordra efter att släppt in fem mål borta mot Braunschweig och exit redan i första omgången. En förlust som sedan satte tonen för resten av säsongen där vi fick vänta till nästa sista omgången innan kontraktet kunde säkras.

Nu föll lotten på Meppen, beläget vid den holländska gränsen. Detta Meppen som just vann landespokal för Niedersachsen och som egentligen skulle ha åkt åkt ur dritte liga men som räddades kvar av Bayer Uerdingens insolvens. Den enes död den andres bröd.

Två gånger i historieböckerna har Meppen utmärkt sig fotbollsmässigt. Den ena gången var när Barcelona valde att förläga en träningsmatch i Meppen 1982. Diego Maradona debuterade för Barcelona den gången. Den andra gången var när Meppen stod för en megaknall och avfärdade Eintracht Frankfurt i just  DFB Pokal med hela 6-1. Hertha måste var på sin vakt.

Tidigare i veckan drog förövrigt Hertha igång träningen igen efter uppehållet. Nu gäller det att få pusselbitarna på plats så att vi slipper uppleva en lika miserabel säsong som den förra. I Bundesliga ställs Hertha borta mot Köln helgen 13-15 Augusti och hemmapremiären sker mot Wolfsburg 20-22 Augusti. Vi får hoppas att myndigheterna får bukt med detta Corona så vi kan se vårt Hertha live denna säsongen.

Alexander Carlsson2021-07-04 21:13:02
Author

Fler artiklar om Hertha BSC