Opel Arena, 2021-12-14 20:30

Mainz 05 - Hertha BSC
4 - 0

Mainz mosade Hertha BSC

Hertha hade noll att sätta emot borta mot Mainz under tisdagen. Ett hemmalag fullpumpat med självförtroende vann med klara 4-0 över ett mycket blekt huvudstadslag.

Så var Hertha BSC nere på jorden igen efter en ganska bra insats och tre poäng mot Arminia senast. Någon positiv Korkut-effekt såg man nämligen inte röken av under tisdagskvällen då Mainz fullständigt körde över lagt från tyska huvudstaden.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen från start, med stort bollinnehav och hög press. Hertha kunde värja sig inledningsvis, men efter 20 minuter stod backlinjen för en rad misstag som tillslut innebar att Lee kunde nicka in ledningsmålet. Mainz fortsatte dessutom att trumma på och var nära ytterligare en fullträff kort efter. Således var det inte orättvist då Hacks skott, via en täckande Tousart, letade sig in bakom Schwolow kort före halvtidsvila.

För Hertha var det mesta decembergrått denna afton. Laget hade svårt med Mainz offensiva uppställning, och framåt kändes det mesta stendött – särskilt efter att Jovetic tvingats till ett tidigt byte i första halvlek på grund av skada. Inte blev det bättre att Serdar senare tvingades utgå med befarad knäskada.

Korkut gjorde två byten i paus – Boateng och Richter ersatte Zeefuik och Tousart – men vår nye tränare fick istället se Widmer släcka ner matchen när han gjorde 3-0 direkt i andra halvlek.

Återstoden av matchen var bara en lång, grå transportsträcka till slutsignal, där Mainz verkligen tog chansen att spela ut inför den covid-begränsade hemmapubliken. Boetius fastställde slutresultatet med tio minuter kvar, men ärligt talat hade Mainz kunnat hinna med att göra ytterligare ett par mål om skärpan varit skarpare.

Så –  i och med resultatet så är Hertha tillbaka på samma ruta man befann sig innan Taifun Korkut tog vid. Någon positiv effekt av tränarbytet syntes naturligtvis inte till under gårdagskvällen och det kommer vara bråda dagar i Västberlin att få denna trupp duglig nog att stå emot Dortmund på lördag, i det som är årets sista match.