Lagbanner
Mainz möter Augsburg

Mainz möter Augsburg

Mainz tar emot Augsburg på lördag 15:30. Det har alla förutsättningar att bli en riktigt bra match.

Det spelas ofta riktigt intressanta matcher även på lördagar i Bundesliga även om Eurosports redaktion inte fattat det. Där tror man att ensidiga tillställningar med Bayern är ett bra sätt att marknadsföra tysk ligafotboll.

I senaste omgången fick vi med oss en poäng borta mot ett starkt MönchenGladbach, 1-1 efter först mål av Max Kruse i Gladbach och sedan kvittering i 31 av Jonas Hofmann på straff. Kaspar Hjulmand spelade Chelsea fotboll med 5 backar och endast 3 offensiva spelare på plan. Med en kombination av kämpaanda och en del tur klarade Mainz oavgjort men det osade verkligen katt på slutet.

Mainz spelade

Karius
Brosinski Bell Bungert Jara Diaz
Baumgartlinger Geis
Hofmann Djuricic
Okazaki

Det blir en annan uppställning på lördag. Augsburg är bra som vanligt spelar en offensiv och löpvillig fotboll. Svagheten ligger i försvarsspelet och jag tror Hjulmand försöker utnyttja det med en inte alltför offensiv fotboll. Augsburg är känsliga för kontringar och även om vi spelar hemma lär det inte bli någon överväldigande offensiv.

Jag har fått lite olika information om Junior Diaz deltagande i matchen på lördag. Kan han inte spela har vi inte någon naturlig vänsterback då Joo-Ho Park är skadad. Ett alternativ då är att Gonzalo Jara tar vänsterplatsen i försvaret.

Tänkbar uppställning för Mainz

Karius
Brosinski Bell Bungert Diaz
Baumgartlinger Geis
Hofmann Allagui Djuricic
Okazaki

Det är Allagui och Djuricic som är mest utsatta för konkurrans från en bred bänk. Jonas Hofmann har spelat till sig en ordinarie plats. Men andra alternativ på det offensiva mittfältet är bl.a. Jairo och Malli.



 

Bengt Kleijn2014-10-16 16:14:00
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....