Lagbanner
Nu ska pusslet på plats!

Nu ska pusslet på plats!

Precis som utlovat värvade Mainz in duktigt med spelare sista dagen fönstret var öppet. De ekonomiska musklerna finns, nu gäller det att få ihop nyförvärven till ett gediget lagbygge.

Fortfarande är kanske den största frågan om Kaspar Hjulmands kapacitet att hantera situationen. Han har dock ett stort stöd av en mycket väloljad organisation. Det nederlags tippade Mainz spelade 0-0 mot Hannover i en söndagsmatch där vi var det något bättre laget. Mainz ställde upp enligt:

Karius
Brosinski Bell Bungert Diaz
Geis Baumgartlinger
Moritz Malli Koo
Okazaki

Ett hyfsad bundesliga lag med svagaste korten i de båda ytterbackarna som dock löste denna uppgift klart godkänt mot Hannover. Moritz är dessutom en i första hand defensiv mittfältare men tillsammans med den offensive Brosinski fungerade högerkanten ändå bra. Det var större kreativitets problem till vänster vilket gav för dåligt understöd till Okazaki.

Vi fick en tre spelare på lån sista dygnet av Silly Season, Philipp Wollscheid är inplockad för att täcka upp för skadade Noveski på innerbacken. Wollscheid från Leverkusen var ett nödvändigt tillskott. Från Dortmund kommer Jonas Hofmann, han ska kampas om Moritz position med främst Jairo. Sami Allagui återvänder nu från Hertha, Allagui var en av våra nyttigaste spelare hösten 2011, efter de afrikanska mästerskapen hamnade han i Tuchels frysbox och gick till Berlin den sommaren. Min förhoppning är att Allagui ska kunna ge Djuricic en match om platsen till vänster på mittfältet och låta Koo spela centralt.

Det skulle kunna ge följande lag under hösten.

Karius
Brosinski Bell Wollscheid Diaz
Geis Baumgartlinger
Jairo Koo Allagui
Okazaki

Med spelare som Bungert, Hofmann, Moritz och Djuricic på bänken.

Bengt Kleijn2014-09-07 09:44:03
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....