Målfest när Bayern besegrade Manchester United
Bayern besegrade Manchester United 4-3 i Champions League

Bayern som inte förlorat en gruppspelsmatch i Champions League sedan september 2017 var inte redo att tappa den sviten när Manchester United kom på besök till Allianz Arena på onsdagskvällen i första omgången av årets CL-upplaga.

Första halvlek:
Matchen började svagt för hemmalaget och fick en liten käftsmäll när Eriksen öppnar upp Bayern försvaret och Alphonso Davies producerar en mycket fin tackling som hindrar Pellistri från att göra mål, bollen hamnar hos Eriksen som får iväg ett skott men Ulreich är där med sina ben och räddar ut till en hörna. Bayern vaknade till efter dåliga första 15 minuter och det tog 28 minuter innan Leroy Sané hittade nätet, eller ska man säga att United-målvakten Onana hittade nätet. Sané fick till ett skickligt väggspel med Harry Kane och får iväg ett skott med vänsterdojan som Onana med sina standards ska rädda men bollen hittar in i nätet ändå, en mardrömsstart för United-målvakten.

Det skulle inte ta mer än fyra minuter efter 1-0 målet innan Jamal Musiala från mittplan bestämmer sig för att börja dribbla som en 2011 version av Messi genom hela United-laget och hittar en enkel passning från vänsterkanten till en helt öppen och omarkerad Serge Gnabry som enkelt kan placera in bollen vid Onana’s vänstra stolpe. United skulle få en chans när Reguilon för United slog ett lågt inlägg i Bayerns straffområde men ingen United-spelare finns på ändan på det inlägget. Leroy Sané som glänste ikväll fick ett till läge när han kände sin inre Arjen Robben och öppnade upp sig för ett skott med vänsterfoten och hans skott går någon decimeter utanför stolpen. 2-0 Bayern i halvtid och tyskarna har tagit kontroll av matchen efter en skakig start.

Andra halvlek:
Andra halvlek hade mycket att bjuda på och det började tidigt när nyförvärvet Rasmus Höjlund hittar ett gap mellan Kim Min-jae’s ben och med en liten styrning från sydkoreanen har inte Ulreich en chans att nå den bollen. 2-1 och det är match igen. Det var det i alla fall i två minuter innan Upamecano efter en hörna nickade ner bollen som tog på Eriksens arm. Ingen signal från svenska domaren men VAR hade andra åsikter och straff blåstes tillslut till Bayern. Ingen mindre än Harry Kane gör sig redo, djupa andetag och en PERFEKT straff från engelsmannen som slår den hårt och lågt i vänstra hörnet. Onana går åt rätt håll men hinner inte dit, to be fair hade ingen målvakt på planeten tagit den straffen. 3-1 Bayern och Kane öppnar sitt målkonto i Champions League för Bayern.

Bayern hade total dominans och momentum vid det här tillfället och tre minuter efter straffen slår Musiala en ruskigt fin passning till Sané som får till ett skott med högerfoten som tar i stolpen. Tyskarna hade spelet hela andra halvleken nu och Kane skulle få en chans till när Musiala igen spelar fram bollen, denna gång till Kane som får iväg ett hårt skott men Onana kan boxa bort bollen. Kamerunen Choupo-Moting blev sedan inbytt och får iväg ett hårt skott och landslagskamraten i United-buren får slänga sig och göra en fin räddning. 88:e minuten kommer United framåt med fint spel mellan Martial och Rashford som hittar Casemiro i boxen som faller när han försöker få iväg ett skott men på något vänster får till ett skott medan han ligger ner som hittar sig förbi Ulreich. 3-2 och matchen återupplivades sista minutrarna, en stund i alla fall när inbytte unge talangen Mathys Tel får en fantastisk boll från Kimmich som han tar emot med låret och hittar nättaket med en läcker tåpaj. 4-2 Bayern.

Thomas Müller som ikväll skrev historia när han blev tredje spelaren i CL-historien som nått 100 vinster i turneringen, bara Cristiano Ronaldo och Iker Casillas har nått det innan, skulle vara så nära på att få in en balja men hans skott hittar stolpen. Game over trodde man innan United fick en frispark från vänsterkanten. Bruno Fernandes slår hårt in frisparken och ett trött och okoncentrerat Bayern-försvar låter Casemiro få huvudet på bollen och 4-3 blev matchens slutresultat.

Tankar?:
Jag har en väldig blandning av känslor efter matchen. Denna match kunde lika gärna ha slutat 7-1 till Bayern men istället slarvar man och släpper in mer mål än vad man ska och bränner flera chanser. Vi hade en väldig tur att Bayern gick hem med tre poäng och inte slarvade ännu mer, de kunde lika gärna ha tappat matchen helt. Överlag kändes matchen väldigt slarvig och okoncentrerad. Kan det ha med att Tuchel inte fanns på sidlinjen och assisterande tränaren Zsolt Löw inte sade så mycket? Kanske. Det hade nog varit en annan matchbild om Tuchel fanns på sidlinjen för att coacha och leda sitt lag. Löw gjorde byten väldigt sent och man såg på Konrad Laimer, som idag spelade högerback, att han sista 10 minuterna var väldigt trött och slarvade en del. Att byta in Mazraoui hade varit mycket bättre för friska ben och de sista 1-2 målen kanske inte skulle bli insläppta. Löw gjorde också bara fyra av fem möjliga byten och ett rakt av byte Mazraoui för Laimer kändes väldigt självklart enligt mig i alla fall.

Mathys Tel fortsätter att imponera från bänken. Ett läckert mål gör han ikväll med en fantastisk mottagning och på en touch petar in bollen i nättaket. Tuchel sade efter matchen att det känns lite elakt för han förtjänar att starta men att han alltid gör poäng från bänken. Det kanske är bäst med hans lack av erfarenhet från start att han istället kommer in från bänken och som han gjort hela säsongen kan komma in på slutet och dribbla sig förbi ett trött försvar, hitta en assist som i fredags mot Leverkusen eller ett mål som mot United ikväll. Fransmannens mentalitet är extremt bra och vet att hans tid kommer att komma och att han måste ha tålamod med sin speltid. 18 år gammal och imponerar som han gör är otroligt, han kommer vara en riktig nyckel för Bayern framöver.

Överlag inte den bästa insatsen från Bayerns sida som alltid har sina problem med att avsluta sina chanser. Det kunde som sagt lätt gjorts 2-3 mål till utan problem men lite slarv och dåliga passnings-beslut gjorde att man inte kunde göra alla mål man borde ha gjort. Ska man gå långt i turneringen så måste man vara 100% koncentrerad ända tills slutsignalen går och man är inte riktigt där just nu. Att slarva och släppa in de två sista målen ska inte få ske och man har ännu inte under Tuchel haft en säker 3-eller 4-0 ledning mot ett “hyfsat” motstånd. Det släpps ofta in mål bara för att man tappar fokus eller att taktikerna inte sitter. Mycket att tänka på och en del att fixa till för Tuchel men CL-gruppspelssviten lever vidare och man är nu på 35 matcher obesegrade, 32 vinster och 3 oavgjorda. Kan man avsluta gruppspelet på 40 obesegrade matcher i december?