Allianz Arena, 2022-10-29 15:30

Bayern München - Mainz 05
6 - 2

Målfest på Allianz Arena, Bayern vinner med 6-2 mot Mainz och återtar liga ledningen.

Bayern har haft svårigheter mot Mainz de senaste säsongerna, men idag var det inget snack, klasskillnaden var för stor. Nu när Bayern hittat formen känns spelet så självklart, det röda maskineriet har trummat igång och då är en match hemma mot Mainz inga konstigheter.

Julian Nagelsmann verkade nöjd med insatsen borta mot Barcelona som säkrade gruppsegern i Champions League för startelvan förblir densamma. Dagens motstånd skiljer sig dock en del mot det bollförande Barcelona, Mainz hade elva man bakom bollen och stod kompakt på egen planhalva för att minimera ytor. Bayerns kvalitet var däremot för stor, genom ett kliniskt anfall där Mainz blev totalt upprullade där Mané kunde assistera Gnabry som gav hemmalaget ledningen. Därefter fortsatte Bayern spela med enfas, mot ett Mainz som utövade desperat anfallsspel. Dom ville göra skada genom spelvändningar men det stressat och förhastat. 2-0 skulle Jamal Musiala få göra, ett otroligt vackert anfall avslutas med ett väggspel mellan Choupo-Moting och Musiala där den senare kunde sätta bollen i nät med ett välplacerat avslut. Den första halvleken skulle avslutades med ett straffdrama, Mané fixade straff och tog den själv. Straffen räddades men returen hamnade i nät. Några minuter skulle det bli Mainz tur, från en hörna orsakar Ulreich straff, en straff som han räddar. Men hörnan därefter ger bortalaget reduceringen, dråpligt.

Pavard kliver in i halvtid för den nederländska landslagsmannen de Ligt som utgår med misstänkt muskelskada. En halvlek som inleds med ett mer offensivt viktat Mainz som utmanar genom inlägg. Det lilla hopp som Mainz spelarna byggt upp krossade i och med Goretzkas nick från Manès inlägg till 4-1. Med en tremålsledning kunde Bayern ta total kontroll över matchen och passa på att lufta truppen. En av spelarna som kom in var 17-åriga Mathys Tel, fransmannen skulle få göra sitt tredje mål i Bayern tröjan genom ett långskott med styrning. Ulreich skulle passa fel och Ingvartsen skulle reducera ännu en gång för Mainz, men då sade Choupo-Moting nej. Han skulle göra mål för femte matchen i rad för första gången i hans långa karriär. 6-2, 3 poäng och ligaledning. Det går bra nu.