Volkswagen Arena, 2022-01-15 15:30

Wolfsburg - Hertha BSC
0 - 0

Mållöst i Wolfsburg
Niklas Stark deppade efter att hans ledningsmål dömdes bort.

Mållöst i Wolfsburg

Den ytterst mediokra Bundesligamatchen inför tomma läktare borta mot Wolfsburg slutade mållöst vilket båda lagen säkerligen grämer sig över.

Korkut gjorde på grund av Coronafall och avstängningar tre ändringar till lördagens match borta mot VfL Wolfsburg. Pekarik, Serdar och Selke ersattes av Klünter, Ekkelenkamp och Belfodil. Under hösten har det varit svängdörrar i Herthas försvar när laget befunnit sig utanför Berlin och förhoppningar om en hållen nolla var på förhand inte höga.

Wolfsburg förde som väntat spelet i inledningen och efter en kvart borde de tagit ledningen då en friställd Ginaluca Waldschmidt sköt högt över från 11 meter. Hade han tagit emot bollen och inte avslutat direkt så borde han ha placerat in ledningsmålet vilket var till stor glädje för oss Herthaner. Hertha hade precis som vanligt svårt att kontrollera spelet och därmed skapa några farliga chanser.

Efter en dryg halvtimme fick Wolfsburg en hörna som Torunarigha nickade bort. Bollen förlängdes senare till Darida som var fri från halva plan, men dålig förstatouch och snabba försvarare så rann det tänkta friläge ut i sanden. Bolltouchen var så pass dålig att inte en utan tre försvarare hann ifatt och förbi honom innan bollen erövrades av hemmalaget utanför straffområdet.

Precis i slutet av första halvlek fick Hertha sin första hörna i matchen och på den så skarvade Stark in 1-0, men domaren såg en ”foul” precis innan han nickade in bollen så istället för bortajubel blev det frispark för Wolfsburg i deras straffområde. Ekkelenkamp la en nätt hand i ryggslutet på en Wolfsburgförsvare som överdrev beröringen något kopiöst och domaren som stod tio meter bort blåste i pipan precis innan Stark nickade. Riktigt tungt att bli avblåsta för en förseelse som inte är frispark någonstans, men det är sådant som sker, tyvärr förlorade vi på det den här gången.

I andra halvlek så spelade Hertha upp sig, men lyckades inte skapa några farligheter tillskillnad från Wolfsburg som borde sett till chanserna de skapade ha gjort ett mål, men för dåliga avslut bidrog till att matchen blev en mållös historia. Viktigt för laget och hela försvarslinjen att hålla nollan eftersom det inte har varit mycket av den vara tidigare under säsongen. Förhoppningsvis fortsätter försvaret på det spåret då vi möter Union Berlin i DFB-Pokal på onsdag.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-01-17 16:14:15
Author

Fler artiklar om Hertha BSC