Mardrömssöndag i Augsburg

Hertha BSC stod inte för många rätt i bortamatchen mot Augsburg. Tidigt underläge, utvisad målvakt och till slut förlust med hela 4-0 blev facit denna gråa söndag.

Poängen rullar inte in som dem ska. Det går inte bra nu. Tvärtom: söndagens slutresultat i södra Tyskland innebär att avgångskraven mot Ante Covic knappast lär tystna bland supporterleden den kommande veckan.

Och vi kan knappat klandra dem. Återigen stod Hertha för en fotboll som inte tycktes hänga samman, där spelarna inte tycks veta hur de ska agera. Spelare som i sin tur varken imponerar framåt eller bakåt, som känns missmodiga. Detta var ett heltaggat Augsburg inte sena att utnyttja – Philipp Max skickade in en lurig inläggsfrispark som ingen berlinare fick undanrensad och det stod 1-0 redan efter en dryg kvart.

Ett blekt bortalag gjorde det dock onödigt enkelt för Augsburg, som i praktiken punkterade matchen 10 minuter senare. Efter ett uppspelsförsök som fått var och varannan P 12-tränare att slita sitt hår hamnade målvakt Jarstein i extrem tidsnöd. Niederlechner stal bollen i en tilltrasslad situation och kollega Cordova kunde slå in returen i öppet mål.

Till råga på allt blev Jarstein även utvisad i denna situation. Korrekt ska tilläggas då norrmännen stod för ett mindre överfall på målskytten, i ett desperat försök att reda upp sitt flagranta misstag.

Med en man mindre och unga debutanten Dennis Smarsch i mål var vi få som trodde på någon mirakelvändning. Ante Covic satsade dock framåt inledningsvis i andra halvlek och gick ner på en trebackslinje. Hertha såg då lite piggare ut för en stund, men ytorna bakåt gick inte att ignorera.

För det var Augsburg som tjänade på att matchen öppnades upp rejält under matchens andra hälft. Andre Hahn placerade fint in matchens tredje mål längs stolproten och med tio minuter före slutet trädde Niederlechner upp bollen i nättaket från snäv vinkel. Vill man vara elak så hade nog en mer rutinerad målvakt än Smarsch lagt vantarna på åtminstone en av de bollarna.

En odiskutabel förlust som gör att Hertha halkar ner till 14:e plats och såldes är indraget i bottenstrid, om det nu inte redan slagit ledargarnityret. Än är inte läget nattsvart men om inte Covic levererar poäng på de återstående fem, på förhand extremt tuffa, omgångarna 2019 så har nog Hertha en ny tränare lagom till vårsäsongen. Snacka om ångestmatch redan på lördag, då ett annat krislag i BVB Dortmund gästar huvudstaden.