Måstematch mot Paderborn
Vedator uppges få chansen från start. Ta den chansen och skjut Hertha till segern!

Måstematch mot Paderborn

Jumbomöte på Olympiastadion

Förra helgens insats mot Mainz gav inga nya svar. Tvärtom så undrar man hur det är möjligt att våra herthaner kan agera så krystat. Ett rakare och mera distinkt spel önskas. Vi vet att ni kan om ni bara vill. Med hemmapublikens stöttning i ryggen så ska säsongens första seger bärgas när nykomligen Paderborn kommer på besök.

På transfermarkt kunde man under fredagen läsa att tre firmor har inkommit med bud till att bygga Hertha´s tilltänka nya hemmaborg. En viktig strategisk fråga för Hertha att äntligen få till en renodlad fotbollsarena med moderna faciliteter. De två degraderingarna 2010 och 2012 sköt ju upp denna process och när klubben har åtnjutit lugn och stabilet de senaste säsongerna så har snacket angående en ny arena kommit igång igen.

Men nu är vi där igen. På nedflyttningsplats efter tre på raken rätt torftiga insatser och en eventuell degradering skulle definitivt skrinlägga alla planer på en ny arena för stunden. Så den stora frågan är hur mycket tålamod det finns för Ante Covic? Personligen tror jag att han ryker om Hertha skulle förlora mot Paderborn. Oavgjort gör att han möjligtvis får någon match till på sig. Bara en seger kan rädda den Berlinfödde kroaten annars utbryter paniken.

Sist så försökte sig Ante Covic att byta ut i princip hela backlinjen. In med Jordan Torunarigha och Dedryck Boyata, men man kunde se att dessa två inte var samspelta. Man kan ju undra varför inte tränaren har spelat in en backlinje som inger förtroende sedan tidigare. Mot Paderborn tycks Ante Covic återgå till en fyrbackslinje med Lukas Klünter som högerback, med Marvin Plattenhardt som vänsterback. Mittbackar blir nyss nämnde Boyata och Niklas Stark.

Istället blir det förändringar i offensiven. In med Javairo Dilrosun och Vedad Ibisevic jämfört med senast och ut med Ondrej Duda och Dodi Lukebakio. Risken med att man byter kraftigt inför varje match är tillslut att man gör alla spelare osäkra. Ingen vet varken ut eller in. Tränaren har roterat sönder laget helt enkelt.

Vi hoppas innerligt att vi få uppleva säsongens första viktoria och slipper skriva artiklar om ett tränarbyte. Match i eftermiddag 15.30 på Olympiastadion, Berlin. Frank Willenborg heter domaren.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Boyata, Stark, Plattenhardt,-Skjelbred, Grujic, Dilrosun, Wolf,-Selke & Ibisevic

Alexander Carlsson2019-09-21 09:50:25
Author

Fler artiklar om Hertha BSC