Frankfurt - Bayern München
1 - 6

Meisterklasse von Bayern
Mot Frankfurt var Jamal Musiala en av planens stora behållningar.

Inför premiären nämndes regerande Europa League mästarna Eintracht Frankfurt som en besvärlig motståndare. Bayern München svarade på kritiken genom att obönhörligen köra över sitt motstånd med 6-1 och få bästa tänkbara start på säsongen.

Under fredagskvällen drog Bundesliga igång när det var två mästarlag som möttes. Regerande Europa League mästarna Eintracht Frankfurt tog emot regerande ligamästarna Bayern München.

Det var bortalaget Bayern som på sedvanligt maner full fart från start och efter fem minuters spel fick man så en frispark. En frispark som mittfältsgeneralen Joshua Kimmich fräckt knorrade in gav sitt Bayern en drömstart på säsongen. Sex minuter senare tappade Frankfurt markering på hörna och via Thomas Müller hamnade bollen hos Benjamin Pavard som med högern såg till att skriva in sig i målprotokollet för andra matchen i rad. Frankfurt var dock inte ofarligt framåt och redan i anfallet efter var mittbacken Tuta nära att skapa nerv i matchen men brassens nick träffade ribban. I ett solitt Bayern försvar var det inte mycket som släpptes igenom även om dansken Jesper Lindström efter 27 minuter lyckades forcera den bayerska försvarsmuren, men förmådde inte träffa mål. Under tiden hade både Thomas Müller och Jamal Musiala haft varsin chans att utöka ledningen och till slut kom också belöningen när Kimmich svarade för en precis genomskärare som gav Serge Gnabry fritt fram att lyfta fram bollen till Sadio Mané och senegalsesens första mål i ligan var därmed ett faktum. Bayerns första halvlek var magisk från början till slut och bland alla lysande stjärnor märktes Musiala kanske mest och efter rena klapp klapp spelet med Müller fick han också bli målskytt.  Och strax innan paus kunde Serge Gnabry se till att Frankfurt fick lomma ut i halvtid med 5-0 i baken.

I andra halvlek hade tempot gått ner ordentligt vilket gav Frankfurt möjligheten till lite andrum. Halvleken var tio minuter gammal när en tilltrasslad hörna gav mål för hemmalaget. Men efter en VAR koll upptäcktes en offside och målet dömdes bort. Men Frankfurt skulle till slut få sitt mål och det kom till när Neuer, för ovanllighetens skull, misslyckades med en av sina karaktäristiska dribblingar och inhopparen Kolo Muani kunde därmed snygga till siffrorna en aning. Och även yttern Ansgar Knauff var nära att bli målskytt men dennes avslut var för svagt. Bayern hade i andra halvlek något svårare att forcera ett Frankfurt som lade sig på försvar även om det flera gånger märktes att framför allt Mané hade bud på fler mål. Bland de spelare som Julian Nagelsmann bytte in var det Leroy Sané som gjorde störst intryck när han med fem minuter kvar serverade Musiala som snubblade sig fram till sitt andra mål i matchen. Målet betydde 6-1, vilket också blev slutresultatet.

Ja, vad ska man säga om denna match? Inför nämndes Frankfurt som en krånglig motståndare men de tankarna sköts bort när Bayern svarade för en första halvlek som kan ha varit det bästa jag sett dem göra. Man gled igenom försvaret, slog precisa passningar genom försvaret, men också lade sig på försvar och gjorde det möjligt att kontra. Om det beror på att Frankfurt flera gånger agerade naivt eller om Bayerns halvleken kan förklaras av att man fick ett enormt flow går också att diskutera. Jamal Musiala gjorde än en gång en riktigt bra match, men gällande Joshua Kimmich räcker superlativen inte till. Mittfältsgeneralen inledde målskyttet och i passningsspelet bidrog han till flera av målen och gjorde i stort sett inte ett enda litet snedsteg. I andra halvlek gick tempot ner och det var kanske inte så konstigt med tanke på att matchen redan var avgjord och att Frankfurt lade sig på försvar. Nagelsmanns val att lufta bänken var klokt även om de flesta untupparna inte hann göra så mycket väsen av sig. Ska man vara något kritisk gåt det kanske att anmärka lite på Marcel Sabitzer som absolut inte gjorde bort sig men som inte heller märktes särskilt mycket. Även Neuers misstag som ledde till målet kändes onödigt, men med tanke på Bayerns match i övrigt krävs det att man letar ordentligt i en hög av guld.

Inför säsongen sågs Bayern som vanligt som storfavorit och efter den här matchen är det nog flera lag som suckar djupt och frågar sig hur man ska kunna rå på denna maskin. Nästa lag i tur är i alla fall Wolfsburg som nästa söndag gästar München. Tydligt är i alla fall att Bayern fått precis den start man ville ha och vad månde det bliva med denna spännande trupp?