Niko Kovac sparkad - vad händer nu?
Auf Wiedersehen Kovac

Niko Kovac sparkad - vad händer nu?

Det var bara en tidsfråga innan det skulle bli verklighet, Niko Kovac är sparkad och det blev slutet för honom i FC Bayern som tränare.

Storförlusten mot Eintracht Frankfurt (5-1) i helgen blev droppen som rann över bägaren. Resultaten har varit undermåliga under hösten och spelet har stundtals varit katastrofalt dåligt. Kritiken har växt sig allt större senaste tiden och ledningen kände trycket mot sig och var tvungna att göra drastiska åtgärder. Efter tio spelade omgångar så ligger FC Bayern på en fjärdeplats i Bundesliga, vilket ses som ett misslyckande med klubbens måttstock mätt. 

Ass.tränare Hans Flick tar över laget tills man hittat en kandidat som tror sig kunna styra upp FC Bayern mot rätt riktning igen.

Media har spekulerat att Ajax succétränare med förflutet i FC Bayern Erik Ten Hag kan tänka sig en återkomst som huvudtränare för klubben denna gången. Tottenhamns Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Arsène Wenger samt den långtidsarbetslöse José Mourinho också skulle kunna vara tänkbara kandidater för tränarposten enligt flertalet nyhetskällor.

Vad händer härnäst? Många frågetecken att reda ut. FC Bayern behöver en tränare som inspirerar spelarna i truppen och lyckas få dom att dra åt samma håll, gör man det så kommer att resultaten levereras som ett brev på posten och titlarna kommer vara ett faktum. FC Bayern har en alldeles för bra trupp med stora profiler i laget för att spela som dom gör idag, förändring måste ske och därför behövs det en tränare med bred erfarenhet och cojones som gör att spelarna levererar ute på planen i match efter match. Säsongen går att rädda fortfarande, man är kvar i samtliga turneringar, ledningen måste välja rätt nu och så att resultaten och stämningen i laget blir bättre. Stämningen i laget och resultaten har varit dåliga en tid nu, nu är det är dags för förändring! 

 

Vedad Hadzic2019-11-04 08:46:00
Author

Fler artiklar om Bayern München