Noll poäng i Klinsmanns debut som Hertha-tränare

Någon Klinsmann-effekt var svår att skåda i matchen mot kriskollegan Dortmund. Trots numerärt överläge i hela andra halvlek inkasserade Hertha ännu en förlust.

Det fanns en hel del intressanta uppslag inför krismatchen Hertha – BVB. För Herthas del handlade det mesta om vilken effekt tränarbytet Covic mot Klinsmann skulle ge. För Dortmund om detta skulle bli Favres sista match som tränare för den sladdande guldkandidaten.
 
Klinsmann satte sin prägel med att återgå till en trebackslinje och två wingers i Wolf och Mittelstädt. Inledningsvis såg det inte så pjåkigt ut. Med Selkes tyngd som ensam spets och Lukebakios snabbhet började rentav förhoppningarna på att kunna knipa poäng växa i takt med att första halvlek fortskred. För Dortmunds passningsspel var slarvigt och backlinjen trög och långsam.
 
Direkt efter att den tanken tänkts rullade gästerna skickligt förbi Herthas förstapress två gånger om och hade kontrat in två blytunga mål. Dortmund utövade sin fina flödesfotboll som man kommit att förknippa de gula de senaste åren, och mot den hade tyngda Herthaspelare lite att sätta emot.  Hemmalaget hade tur som inte släppte in en tredje boll kort därefter.
 
Istället för misär gav Lukebakio sitt lag lite hopp genom sin reducering en kvart före paus. Belgaren var bäst i Hertha under första halvleken, och utmanade gästerna med sin snabbhet. Just Lukebakio såg även till att få en loj Mats Hummels utvisad precis innan halvtidsvisslan.
 
Det fullsatta Olympiastadion trodde rentav att Hertha utjämnat i början av andra halvlek, men en VAR-granskning raderade Selkes fullträff pga en ytterst knapp offside. Hertha tuffade på mot ett defensivt Dortmund, men fann inga nycklar att dyrka upp det gulsvaralåset. De talrika inläggsförsöken var aldrig riktigt nära att bära frukt för hemmalaget, frånsett Grujics försök sent in på övertid.
 
Således för tidigt att prata om någon Klinsmann-effekt efter denna match. Klart är att en hel del problem återstår, inte minst defensivt. Att en spelare som Niklas Stark förnärvarande ingår i en tysk landslagstrupp och nämns som potentiellt nyförvärv för FC Bayern känns ytterst märkligt utifrån hans prestationer 2019. Även mittbackskollega Rekik har knappat rosat marknaden. Förhoppningsvis vänder det redan nu på fredag, då svåra bortamatchen Frankfurt väntar kl. 20:30.
 
Målskyttar:
0-1 Sancho (15’)
0-2 Hazard (17’)
1-2 Darida (34’)
 

Johan Berg2019-12-01 16:05:49
Author

Fler artiklar om Hertha BSC