Olympiastadion, 2023-08-04 18:30

Hertha BSC - Wehen Wiesbaden
0 - 1

Noll poäng och en bedrövlig sponsor
Spelarna möttes av busvisslingar och burop efter matchen.

Noll poäng och en bedrövlig sponsor

Ett uddlöst och oinspirerat hemmalag buades ljudligt ut av publiken efter matchen. Förlust hemma mot pytteklubben Wehen Wiesbaden och Hertha står på noll gjorda mål och noll poäng efter två spelade omgångar.

Runt lunchtid föll regnet för nionde dagen i rad i Berlin, men under tidig eftermiddag skingrades molnen och solen gjorde sig till känna. Med en temperatur på 22 grader och en himmel som blev alltmer blå fanns det inget att anmärka på när det var dags att bege sig till Olympiastadion för hemmapremiär. Ett tydligt favoritskap låg på Hertha och mina farhågor inför matchen var att vi skulle ha svårt att luckra upp deras försvar och spelet skulle stagnera. Den offensiva fyra som skulle utgöra hotet mot Wehens backlinje föll på Palko Dárdai, Reese, Niederlechner samt Richter. Richter placerades som anfallare bredvid Niederlechner, men hade även funktionen att droppa ner lite i banan, det är dock en roll som han inte behärskar vilket var tydligt mot Düsseldorf och var lika klart igår mot Wehen.

Första halvlek var intetsägande där Hertha bara kom till några halvchanser, men aldrig något som höjde pulsen på mig och det var faktiskt Wehen som var närmst ett ledningsmål efter att Christensen i Herthamålet blivit överspelad, men lyckligtvis sköts bollen utanför stolpen. Niederlechner var ånyo helt osynlig och syntes först i den 43e minuten då han byttes av efter att ha fått en smäll på foten och in kom veckans nyförvärv Tabakovic.

Dárdai var inte nöjd med Dudziaks insats på vänsterbacken så han förpassades till bänken till förmån för Lucoqui som gjorde debut i den blåvita tröjan. I den 58e minuten jublades det när domare Lechner pekade på straffpunkten för Hertha. Ett ledningsmål och allt skulle släppa var känslan, men då sprang Lechner ut till tv-skärmen och ändrade sitt beslut vilket var korrekt gjort för det var ingen hands på Wehenspelaren när han täckte skottet. Spelet gick i stå då Wehen bara låg lågt och rätt vilket Hertha hade problem med förra säsongen och fortfarande har, vi har extremt svårt att luckra upp tighta försvar. Vår styrka ligger i kontringsspelet där vi kan utnyttja snabbheten hos vår offensiva kvartett, men det är såhär det kommer se ut i nästan varje match den här säsongen. Bence Dárdai och Prevljak kom in med dryga tjugo minuter kvar, men det hjälpte föga. Vi hade i och för sig en nick i ribban, men annars skapades det inte något. Wehen var ofarliga och hade ingen intentioner att gå framåt utan de var nöjda med att åka från huvudstaden med en poäng. I den andra tilläggsminuten så skakade Wehen fram en hörna som vi skarvade mot bortre delen av straffområdet, men där stod Gunther i bortalaget som drog iväg ett skott som touchade en Herthaförsvarare och gick stolpe stolpe in. 0-1 på tavlan och därmed andra raka nederlaget för Hertha. Noll mål på två matcher. Ingen tillstymmelse till att göra det heller under 180 minuter. Detta kommer bli en väldigt lång säsong om vi inte får in en central mittfältare som kan hota.

Var resultatet eller insatsen det sämsta med gårdagen? Faktiskt inte. Den nya tröjsponsorn offentliggjorde och valet föll på spelbolaget CrazyBuzzer. När Bernstein valdes till president lovade han att Hertha inte skulle sponsras av något spelbolag igen, men de orden var inte värda mycket nu i efterhand. Det är det bara en stor röd blaffa med ett B vilket gör den redan mindre smickrande tröjan ännu värre.  Katastroferna avlöser varandra och det enda jag undrar är, när är botten nådd?
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-08-05 10:53:55
Author

Fler artiklar om Hertha BSC