Schalke 04 - Hertha BSC
2 - 2

Oavgjort i Gelsenkirchen
Smail Prevljak placerar in kvitteringen från elva meter.

Hertha BSC stod för en sedvanlig svajig prestation, men borde ha avgjort matchen redan under de första tjugo minuterna av matchen. Laget lämnade gruvstaden med bitter eftersmak efter bara 2-2 mot Schalke 04.

Mörkret hade fallit, strålkastarna lyste upp Veltins Arena, inte en enda ledig plats på läktaren och toppmatch i Zweite när hösten är i antågande. Fotbollsromantik i dess bästa form säger jag, det enda som fattades var regnet. Hertha började bra och tog tidigt ledningen genom Cuisance, men misslyckades att utöka den som man hade så hårt grepp om. Efter halva första halvlek tappade vihHelt plötsligt tappade spelet och Karamans kvittering kom som en kalldusch. Hertha, sin vana trogen, hanterade inte de efterföljande minuterna på bästa sätt utan Schalke 04 tog även ledningen kort därefter där vi skulle ha frispark då Ernst blev överkörd, hamnade i fel position och inte hade chans att rädda skottet från Mohr. En besvikelse att gå in i omklädningsrummet i underläge, men tyvärr inte förvånande då vi har varit med förr.

Hertha inledde andra halvlek som den första, klart bättre och gav inte Schalke 04 mycket chans och det var stundtals klasskillnad på planen. Ibo Maza som i veckan blev uttagen i det algeriska landslaget hade en dålig kväll och blev inbytt till förmån för Smail Prevljak som fick göra sina första minuter för säsongen och han levererade efter mindre än tre minuter på planen, visserligen från elva meter, men viktigt för honom då han måste bevisa vad han kan när han väl får chansen. Efter målet tappade Hertha återigen momentum och sett till 90 minuter så borde poängen vi fick varit tre.

Den här säsongen är slående lik förra där lagets prestationer är för mycket upp och ner särskilt under matcherna. De spelar bra, gör ett mål och sedan tappar det samt reagerar dåligt vid ett insläppt mål för att sedan helt plötsligt visa bra karaktär igen, men sedan faller tillbaka. Det är detta som gör att laget inte kommer att utmana i toppen och om direktplatserna till Bundesliga. Det är för svajigt, för ostadigt och alldeles för svag defensiv.

Nästa match spelas fredagen 18:e oktober när Eintracht Braunschweig kommer på besök, blir det inte tre poäng då kommer jag att bli orolig på riktigt över Herthas förmåga.