Mercedes-Benz Arena, 2021-12-05 15:30

Stuttgart - Hertha BSC
2 - 2

Oavgjort i Korkuts debut

Taifun Korkut undvek en tung förlust i sin debut som Hertha-tränare - tacka Stevan Jovetic för det.

Taifun Korkut gjorde under söndagseftermiddagen debut som tränare för Hertha BSC och få var väl vi supportrar som trodde att detta skulle få någon större positiv påverkan. Tousart fick kort före kamp kasta in handduken pga positivt covidtest och ersattes av Darida, samtidigt som Maolida fick en sällsynt plats i startelvan när Stuttgart bjöd in till match.

Hertha började dock katastrofalt och låg under med 2-0 redan efter tjugo minuter. Båda målen tillkom efter att Stuttgart ställt om och Hertha inte till närmelsevis uppvisat ett försvarsspel som höll Bundesliga-nivå. Marmoush och Förster målskyttar hos hemmalaget, som firade inför den coronaanpassade publiken om drygt 300 åskådare.

Hertha hade fortsättningsvis svårt för hemmalagets uppdrivna tempo och när man hade boll haglade istället felpassen, visserligen delvis på grund av en sliten gräsmatta på Mercedes Benz-arena. Inte mycket pekade mot en lyckad Korkut-debut i detta läge, men Hertha fick en biljett in i matchen kort före paus. Jovetic hängde tjusigt in reduceringen fem minuter före paus och gav de blåklädda råg i ryggen inför andra halvlek.

Sista 45 gick inte till historien som den mest välspelade eller underhållande halvleken, utan mest fokus låg kring kamp och fortsatta tekniska misstag. Hertha stod dock upp bättre och pendeln lutade mer och mer till bortalagets favör ju längre matchen fortskred. Kvitteringen kom också med kvarten kvar, efter att kritiserade nyförvärvet Belfodil skickligt fått ner bollen för Jovetic att raka in från nära håll.

Sammantaget var resultatet rättvist, men visade samtidigt att Korkuts uppdrag sannerligen inte kommer bli en skön och behaglig resa. Hertha kommer möta betydligt bättre lag än dagens Stuttgart och kommer inte ha råd att uppträdda på samma naiva sätt i försvarslinjerna som i dagens match - då kommer nedflyttning fortsatt vara ett högst realistiskt utfall denna säsong.