Olympiastadion, 2022-02-04 20:30

Hertha BSC - Bochum
1 - 1

Oavgjort mot Bochum inte gott nog

En bra första halvlek följdes upp av en riktigt dålig när Hertha tappade dyrbara poäng hemma Bochum

Efter bortanederlaget mot FC Bayern var det endast vinst som var godkänt när Bochum gästade Olympiastadion på fredagskvällen. Nyförvärvet Kempf fick sin första start sedan övergången från Stuttgart och visade tidigt att han kommer bli en förstärkning i backlinjen. Hertha började överlag bra, och om inte dominerade så åtminstone kontrollerade matchen under den första halvleken.

Jovetic var dessutom äntligen tillbaka från sina skadebekymmer och noterades tidigt för en assist. Montenegrinens frispark nickades i mål av Belfodil i mitten av första halvlek och Hertha gick mycket rättvist till halvtidsvila med uddamålsledningen.

Med facit i hand borde Hertha dock ha utnyttjat sitt spelövertag från första halvlek bättre.För det var ett helt annat, och betydligt sämre, hemmalag som visade upp sig inför 4 000 köldskadade supportrar under den andra halvleken. Bochum fick en drömstart då man kvitterade redan i minut 48, dessvärre med betydande hjälp från Herthas målvakt Schwolow. Extra bittert? Målskytt var den forne Unio Berlin-spelaren Sebastian Polter.

Minuter senare var Schwolow på nytt under press men undvek lyckligtvis en ny tabbe. Det bestående intrycket av målvakten är dock att han näppeligen är en man för ett Bundesliga-lag med ambitioner för den över halvan. Dags för danska löftet Christensen att få chansen mellan stolparna inom kort?

Andra halvlek tillhörde bortalaget och det var stundtals smärtsamt att se Hertha sakna förmåga att skapa mer på hemmaplan mot ett begränsat lag som Bochum. Korkut slängde in nyförvärvet Lee till lite nytta men behöll samtidigt hemmalagets hittills kanske bästa spelare Serdar på bänken i prinicip hela matchen. Obegripligt för oss soffexperter åtminstone, särskilt då det står klart att en spelare som Darida tycks ha passerat zenit med råge.

Matchen slutade 1-1 och det går inte att säga annat än att det var rättvist, då lagen hade varsin halvlek. Bland Vip-logerna såg sportchef Bobic mer än frustrerad ut och frågan är ifall hans nya lagbygge är bra nog för att undvika den absoluta bottenstriden. Fredagens match tyder åtminstone inte på det. Skulle Hertha misslyckas att ta tre poäng nästa helg mot Greuter Fürth så kan det bli en riktigt obehaglig vårvinter i den tyska huvudstaden.