Opel Arena, 2022-04-30 15:30

Mainz 05 - Bayern München
3 - 1

Omotiverat Bayern München föll borta mot Mainz - trots Lewandowskis nya rekord

Bayern München kändes väldigt omotiverade när man under eftermiddagen klev in i en match utan betydelse. Hemmalaget Mainz utnyttjade Bayerns svagheter och vann med hela 3-1. Detta trots att Robert Lewandowski tangerade ett nytt rekord i Bundesliga med sitt mål.

Första halvlek:
Det var hemmalaget Mainz som tog tag i matchens inledning och redan i den 2:a minuten hade man ett skott som tog först i ribban för att sedan studsa i stolpen och ut. Kort därefter hade Mainz ett inspel i straffområdet från högerkanten men avslutet sköts högt över.
I den 17:e minuten var Mainz återigen nära och denna gången var det på en hörna som läget uppstod ifrån. Manuel Neuers vikarie Sven Ulreich stod för en bra räddning men endast någon minut senare spräckte man nollan efter att Ulreich slagit upp bollen som en Mainzspelare fick tag i snabbt och spelade upp till sin forward Burkardt som satte 1-0.
Bayern München skulle bli ännu mer chockade när hemmalagets mittback Niakhaté slog in bollen i öppet mål efter en skarv av Stach på en frispark. Nu stod det 2-0 till Mainz och Bayern München kändes inte riktigt närvarande.
Det dröjde dock inte länge innan Bayern München svarade genom Robert Lewandowski som vände bort sin back fint och avslutade med vänsterfoten nere i hörnet. Målet betydde att polacken tangerade ett nytt rekord i Bundesliga som var flest mål på bortaplan under en och samma säsong. Det var hans 18:e mål på bortaplan.

Andra halvlek:
Nagelsmann gjorde två byten inför den andra halvleken och det var Jamal Musiala och Leroy Sané som kom in istället för Leon Goretzka och Marcel Sabitzer.
Bayern var väldigt nära att kvittera bara några minuter in i den andra halvleken då Kimmich slog en fin svepande boll ut mot Gnabry som spelade in den till Lewandowski. Hemmalagets back Alexander Hack fick dock en tå emellan.
Något 2-2 mål kom dock inte utan istället satte hemmalaget 3-1 genom Barreiro. Med en gnutta tur gick bollen tillslut in efter att bollen gått via både Hernández och Pavard och sedan studsat upp i nättaket på ett märkligt sätt.
Hemmalaget var dessutom nära att utöka sin ledning i den 71:a minuten då Onisiwo sköt stenhårt i ribban en bit utanför straffområdet.
Matchen spelades av och Bayern var aldrig nära att hämta upp sitt underläge. 3-1 blev slutresultatet.