2019-09-14 15:30

Mainz 05 - Hertha BSC
2 - 1

Omstart blev felstart för Hertha BSC

Oförtjänt eller inte – Hertha åkte på en blytung förlust mot bottenkollegan Mainz och parkerar nu som sista lag i Bundesligatabellen.

Trots att Michael Preetz försäkrat bekymrade fans om att Hertha BSC jobbat på bra under landslagsuppehållet och således är på rätt väg blev lördagens omstart ännu ett bevis på motsatsen. Hertha förlorade – inte helt rättvist ska tilläggas - mot bottenkollegan Mainz med uddamålet, och redan nu är en minikris under uppseglande i de västra delarna av Berlin.
 
Två huvudanledningar till förlusten:
 

  • Försöket med en trebackslinje föll inte väl ut, där både Boyatta och Torunarigha gjorde sina första minuter denna säsong. Som befarat uppstod håligheter och missförstånd försvararna emellan som föranledde båda målen från Mainz. Inte minst när den flyfotade Robin Quaison enkelt kunde stöta in sitt andra mål för säsongen. Här har Ante Covic ett stort ansvar, som inte spelat ihop ett mittlås ens efter fyra omgångar av säsongen.
  • Iskalla anfallare. Hertha saknade inte högoktaniga målchanser och borde åtminstone tagit vara på ett friläge i första halvlek. Davie Selke, som gjorde sin första start sedan tidigt i våras, sumpade dock den möjligheten. Detta samtidigt som anfallskollegan Lukebakio hade en dålig dag (där det är tveksamt om rekordförvärvet ens hade mäktat med att dämpa en mjukglass), och resultatet blev därefter.
Bortalaget hade dock en fin period efter halvtidsvilan men det skulle krävas ett offensivt byte innan den rättmätiga kvitteringen kom. Dilrosun kom in med sin speed och frejdighet, och kunde servera Grujic med en fin assist med tio minuter kvar. Det vore förvånande om vi hittar Dilorsun på bänken även nästa omgång.
 
En hörna med två minuter kvar på klockan beseglade dock Herthas öde denna eftermiddag. St Juste nådde högst och gladde merparten av de drygt 27 000 åskådarna.
 
Att notera: Dortmund-lånet Marius Wolf gjorde sin debut i Hertha, då han spelade högerwinger från start och skötte sig helt ok. Debut även för nyförvärvet Löwen, som fick 20 minuter på det centrala mittfältet.  
 
Läget gör att allt annat än vinst hemma mot Paderborn nästa lördag innebär en fullskalig kris för Hertha och Ante Covic. Dags för samtliga att steppa upp.
 
Målskyttar:
1-0 Quaison (40’)
1-1 Grujic (83’)
2-1 St Juste (88’)
 

Johan Berg2019-09-15 12:40:52
Author

Fler artiklar om Hertha BSC