2019-09-29 18:00

1. FC Köln - Hertha BSC
0 - 4

Proppen ur i Köln!

Hertha BSC gav svar på tal till alla tvivlare. Med säsongens bästa offensiva insats kunde FC Köln städas av med 4-0 på bortaplan.

En krampaktig seger senast  hemma mot Paderborn följdes under söndagen upp med en övertygande seger borta mot Köln med hela 4-0. De tre poängen var välkomna hos ett Hertha som hackat betänkligt i inledningen, och som nu återigen kan titulera sig bäst i Berlin.

Segern nere i Domstadt grundlades i den andra halvleken, genom att inbytte Vedad Ibisevic  inom loppet av fyra minuter gjorde två närmast identiska mål med sina två första bollkontakter i matchen. Bosniern visade återigen prov på sin ofantliga skicklighet att positionera sig rätt i straffområdet, även om Köln-försvaret såg väl lättvindigt ut där och då.

Fullträffarna innebar en tremålsledning, då Dilrosun inlett målskyttet redan i den första halvleken. Holländaren fick gott om tid att sikta och även borra in bollen intill Horns högra stolpe efter dryga 20 minuter – bittert för Köln som var pigga inledningsvis.

Att det skulle bli en tuff afton för hemmalaget stod dock klart kort före paus då Jorge Mere drog på sig ett rött kort efter en väl tuff satsning mot Darida – Darida som för dagen tagit över Dudas roll som offensiv spets på mittfältet. En roll han dessutom skötte ytterst väl.

Med en säker tremålsledning kunde Hertha spela en självsäker och positiv fotboll, vilket det av förklarliga skäl varit ganska snål med hittills under säsongen. Nyförvärvet Boyata hann även med att skriva in sig i målprotokollet efter en kraftfull nick på hörna innan matchen var över.

0-4 var en rejäl reaktion av Berlin-laget, som med rätta fått utstå rejäl kritik de senaste omgångarna. Förhoppningsvis kan de två raka fullpoängarna vara bitarna som får pusslet att falla på plats. En ytterligare indikation på var Ante Covic’ bygge är på väg får vi på fredag, med hemmamatch mot Düsseldorf i poängbehov.