Schwarz presenterad som tränare + nyförvärv
Sandro Schwarz tar över tränarsysslan i Hertha BSC

Schwarz presenterad som tränare + nyförvärv

I torsdags, exakt en vecka efter Kickers avslöjande så presenterade Hertha BSC sin nya tränare och det blir Sandro Schwarz som tar över.

Sandro Schwarz, bördig från Mainz började sin tränarkarriär i 1. FC Eschborn i Hessenliga där han första säsongen tog klubben upp till Regionalliga Südwest och efter säsongen i Regionalliga plockade Mainz upp honom och han tog över Mainz U19 innan det blev Mainz II och till slut fick han chansen att ta över Mainz i Bundesliga. Första säsongen under hans styre slutade Mainz på en fjortonde plats och säsongen efter blev det en tolfte plats innan han fick sparken i november 2019 efter att laget inlett säsongen uselt.
Efter ett år som arbetslös fick han jobbet hos Dynamo Moskva där det blev en sjunde och en tredjeplats samt finalförlust i ryska cupen.
Sandro Schwarz ska ha varit Herthas förstaval hela tiden då Fredi Bobic under sin tid i Eintracht Frankfurt blev förtjust i honom och hans sätt att spela och arbeta med unga spelare. Kontraktet med Schwarz är över två säsonger.
Vi på Hertharedaktionen hälsar Sandro Schwarz välkommen till klubben och hoppas att han får den stöttning som behövs för att göra ett bra jobb hos den gamla damen.

På spelarfronten gläds vi över att den snart 36-åriga högerbacken Peter Pekarik förlänger sitt kontrakt över nästa säsong och kommer därmed göra sin elfte säsong i klubben.
Anfallaren Jessic Ngankam återvänder efter att ha spenderat säsongen på lån hos Greuther Fürth och förlänger även sitt kontrakt till 2025.

Kroaten Filip Uremovic ansluter till Hertha BSC på fri transfer och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26. Filip har de fyra senaste säsongerna spelat i Rubin Kazan men var under sluttampen av våren utlånad till Sheffield United i Championship. Filip är i första hand mittback men har även kompetensen att spela till höger i försvaret och beskrivs som en närkampsstark spelare. 
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-06-04 11:18:30
Author

Fler artiklar om Hertha BSC