Allianz Arena, 2022-11-08 20:30

Bayern München - Werder Bremen
6 - 1

Gnabry toppar formen inför VM - Blev hattrickskytt när Bayern München körde över Werder Bremen

Under tisdagskvällen var Werder Bremen på besök hos de regerande mästarna Bayern München. Det blev en minst sagt tung kväll för gästerna som åkte på storstryk med 6-1. Serge Gnabry blev hattrickskytt och ser ut att vara i sin absoluta toppform inför VM.

Första halvlek:
Hela fem minuter hann det gå idag innan stjärnskottet Jamal Musiala satte sitt 9:e mål i Bundesliga för säsongen. Serge Gnabry bröt en boll vid mittplan som sedan Musiala snappade upp. Musiala drev mot Bremens straffområde och släppte ut bollen till Sadio Mané som sköt på en täckande back. Returen hamnade hos Musiala som skottfintade och sedan placerade in den i bortre hörnet. Det är helt otroligt hur bra den grabben är och vad han håller på med den här säsongen.

Det skulle dock inte dröja länge förens Werder Bremen kvitterade till 1-1 på Allianz Arena. Efter ett fint kombinationsspel på högerkanten kom Mitchell Weiser loss och bröt in i banan för att sedan släppa den till en helt fristående Anthony Jung på andra sidan som placerade in bollen i det bortre hörnet.

Efter runt 16 minuter spelade blev Gnabry fälld i straffområdet vilket VAR sedan skulle gå in och döma straff för. Med tanke på att Sadio Mané hade känningar i sitt knä så blev det Eric Maxim Choupo-Moting som fick kliva fram och hade dessutom chansen att göra mål i sin 8:e tävlingsmatch i rad. Detta misslyckades han med dock då straffen var väldigt svag och Jiri Pavlenka räddade hans försök. Det ska även sägas att Mané sedan byttes ut på grund av hans känningar i knäet. Återstår att se om VM är i fara för senegalsenen.

Några minuter senare satte dock Bayern 2-1 genom Gnabry som placerade in bollen vid den högra bortre stolpen, något under krysset. Ett väldigt vackert mål och viktigt för Gnabry också som verkar ha hittat tillbaka till sin fina form igen.

Leon Goretzka skulle i den 26:e minuten skriva in sig målprotokollet även han. Choupo-Moting spelade till Kimmich som befann en bit utanför straffområdet. Kimmich spalde i sin tur fram till Goretzka som rundade Pavlenka och satte 3-1 för hemmalaget.

Bayern München fortsatte att ånga på och spelet såg väldigt bra ut för hemmalagets del. Detta skulle även resultera i att 4-1 också skulle komma endast två minuter efter Goretzkas mål. Choupo-Moting frispelade Manés ersättare Leroy Sané som drev raka vägen mot Pavlenka för att sedan släppa bollen i sidled till Gnabry precis innan han var framme hos den tjeckiske målvakten. Gnabry kunde då enkelt rulla in sitt andra mål för kvällen och nu stod det hela 4-1 på resultattavlan.

Andra halvlek:
Det första läget som dök upp i den andra halvleken kom från Sané som fick en djupledsboll av Choupo-Moting. Sané bröt in i banan till sin vänsterfot och skruvade den mot den bortre stolpen men istället för stolpe in blev det stolpe ut för tysken denna gången.

Några minuter senare var det Gnabrys tur att få chansen till ett 5-1-mål, och dessutom chansen till att bli hattrickskytt. Gnabry blev fri mot Pavlenka och försökte chippa bollen över honom men tyvärr var han lite för nära bortalagets målvakt vilket gjorde att chippen inte gick hela vägen över honom.

Takten på matchen gick ner rejält i den andra halvleken. Julian Nagelsmann utnyttjade alla fem byten vilket gjorde att det blev en ganska sömnig halvlek då spelet inte hade samma flyt längre. När klockan stod på den 82:a minuten blev dock Gnabry äntligen hattrickskytt. Noussair Mazraoui kom i en flygande kontring och släppte ut den till Gnabry som skottfintade in mot mitten av straffområdet. Väl där kunde tysken peta in bollen som rullade mellan både Starks och Pavlenkas ben innan den nuddade nätet.

Det skulle till och med hinna bli 6-1 till hemmalaget och denna gången var det inhopparen Mathys Tel som fick göra mål. Den 17-årige fransmannen kom i ett 4 mot 2 läge och valde att gå på eget avslut, vilket till en början kändes som helt fel beslut när han hade flera solklara passningsalternativ. Men när bollen smälldes upp i det högra krysset fanns det inte mycket att klaga på direkt. Mathys Tel visar ännu en gång vilken fantastisk talang även han är.

Inga tilläggsminuter blev det och när domaren satte pipan i munnen var resultatet 6-1. Det var en fantastiskt bra prestation av Bayern, särskilt i den första halvleken då i princip allt flöt på i offensiven. Känns dock lite trist att VM-uppehållet kommer just nu när Nagelsmanns gäng befinner sig i detta otroligt formstarka skicket. Får hoppas på att formen kan hålla i sig till återuppstarten av ligan i januari.

En match kvar innan VM:
Nu återstår det endast en match innan det som kommer göra att vinteruppehållet blir betydligt längre i år än i vanliga fall. På lördag möter Bayern tabelljumbon Schalke 04 på bortaplan vilket kommer bli den sista matchen innan VM drar igång den 20:e november. Vad vi kan förvänta oss av den matchen är att det möjligtvis kan bli en del rotation med tanke på motståndet samt för att minska slitaget innan VM.

För de som är intresserade kan jag nämna att Tysklands förbundskapten Hansi Flick tar ut sin VM-trupp under den kommande torsdagen. Där kommer, om inget oväntat händer, i princip alla tyska spelare vara garanterade att finnas med i truppen. Det är väl egentligen målvakten Sven Ulreich och 16-åringen Paul Wanner som inte kommer finnas med där (av förståeliga skäl såklart). Då Bayern även har många franska spelare i laget så kan det också vara värt att nämna att Didier Deschamps tar ut sin franska trupp redan imorgon onsdag. Där finns det några frågetecken gällande våra franska mittbackar i truppen då det finns väldigt många alternativ för Deschamps på den positionen.