Officiellt: Shinji Kagawa klar för United

Officiellt: Shinji Kagawa klar för United

Borussia Dortmund bekräftar på tisdagsförmiddagen att Shinji Kagawa är klar för den engelska storklubben Manchester United. Den obligatoriska läkarundersökningen och arbetstillståndet återstår allt jämt men väntas vara klart i slutet av juni månad.

Shinji Kagawa kom till Borussia Dortmund från Cerezo Osaka och gjorde omedelbar succé och det dröjde inte länge innan den svårflörtade publiken på Westfalenstadion tog den lille japanen till sina hjärtan. Redan under sin första höst i Bundesliga gjorde Kagawa åtta mål på 17 matcher och var en stor anledning till att laget ett halvår senare blev tyska mästare för första gången på nio år. Då hade Kagawa visserligen inte spelat mer än ett par minuter av vårsäsongen efter en fotskada i samband med de asiatiska mästerskapen i januari/februari 2011.

Till den gångna säsongen var Kagawa helt återställd från sin skada och har återigen charmat hela Tyskland med sin speluppfattning, teknik och målfarlighet. Under säsongen har Kagawa gjort 13 ligamål och elva assist på 31 matcher i Bundesliga och var en av de tongivande spelarna i det lag som försvarade ligatiteln den här säsongen. Inför ögonen på Manchester Uniteds tränare Sir Alex Ferguson gjorde Kagawa dessutom ledningsmålet mot Bayern München i cupfinalen, och spelade fram till ytterligare ett mål.

Efter två fantastiska säsonger i Borussia Dortmund lämnar nu alltså Shinji Kagawa klubben för spel i Manchester United. Under tisdagen bekräftade Borussia Dortmund på sin hemsida att klubbarna är överens om övergången för den 23-årige japanen. Enligt tidigare uppgifter i både tyska och engelska tidningar landar övergångssumma någonstans mellan 15 och 17 miljoner euro, en summa som kan stiga beroende på japanens prestationer i sin nya klubb. Den obligatoriska läkarundersökningen och arbetstillståndet återstår alltjämt, men väntas vara klart i slutet av juni månad.

”Vi tackar Shinji för hans engagemang och hans stora del i två exceptionellt framgångsrika år, som innebar två tyska mästerskap och en cupseger” säger Borussia Dortmunds sportchef Michael Zorc. ”Vi önskar Shinji all lycka i framtiden.” 

Danke für alles Shinji!

Niclas Larsson2012-06-05 10:36:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?