Silly Season: Sahin, Barrios, Boyd
SZ von morgen: "Von Sahin heißt es in Madrid, dass man ihn wieder loswerden wolle."

Silly Season: Sahin, Barrios, Boyd

Lucas Barrios vill inte sitta på bänken, flera klubbar har ögonen på Terrence Boyd och Nuri Sahin kan vara på väg bort från Real Madrid? Silly Season är här igen.

Vi börjar med Nuri Sahin och de uppgifter som Süddeutsche Zeitungs ska sitta på om att 23-åringen kan vara på väg bort från Real Madrid efter bara ett halvår i den spanska huvudstaden. Uppgifterna bör tas med en rejäl nypa salt (eller två). Det är via Twitter som en av Zeit Onlines sportjournalister, Oliver Fritsch, släppte ryktet under gårdagskvällen. Om det överhuvudtaget ligger någon substans i ryktena så är Nuri Sahin välkommen tillbaka till Borussia Dortmund.

***

Enligt tyska Bild kan Lucas Barrios vara på väg bort från klubben redan i vinter. Om inte annat så sätter paraguayanen press på Jürgen Klopp och, mer eller mindre, klubben och kräver mer speltid. ”Det är inte min avsikt att sitta på bänken i ytterligare sex månader. Jag är 27 år och har andra mål med min karriär” säger Lucas till Bild. Barrios har inte kommit tillbaka på allvar efter sin skada som har hållit honom borta under stora delar av hösten. Bara en match har det blivit så här långt från start. Klubbens sportchef Michael Zorc säger till Ruhr Nachrichten att Barrios inte pratat med klubben om att han skulle vilja se sig om efter en ny klubb nu i januari. 

***

Med största sannolikhet är tröja nummer åtta ledig igen till sommaren...

***

En annan spelare som ryktas bort från Borussia Dortmund är Terrence Boyd. 20-åringen har under hösten gjort succé i Regionalliga och anfallarens agent säger till Reviersport att intresse finns från flera håll: ”Terrence har erbjudande från både utlandet och från 2. Bundesliga. Tyskland är däremot plan A för oss” säger agenten Güven Tükenmez till tidningen. Tükenmez talar gott om Boyds tid i Borussia Dortmund och menar att den unge anfallaren (tio mål på 15 matcher) har utvecklats under halvåret i Dortmund. Om det finns någon chans för Boyd att slå sig in hos Klopp återstår att se, men nog förtjänar Boyd snart chansen i Bundesliga.

Niclas Larsson2011-12-13 07:32:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?