Wolfsburg - Hertha BSC
2 - 0

Självmålet knäckte Hertha BSC

Inte heller denna gång belönades Hertha med poäng, trots en god insats. Kluriga Wolfsburg tog cyniskt samtliga tre poäng, efter god hjälp av Herthas Lukas Klünter.

Det tog hela 86 minuter för hemmalaget att få till ett avslut på Herthas mål i lördagens match i Wolfsburg. Ett gott betyg för Dardais något förändrade uppställning, som innebar att Hertha var tighta och strukturerade bakåt och gav ett av Bundesligas verkliga formlag rejäla problem matchen igenom.

Problemet? Lukas Klünter hade i den 38:e minuten skickat in bollen i egen kasse och därmed satt sitt lag i en ytterst prekär situation. Att Hertha - med vårsäsongens hittills svagaset offensiv med blott sex mål gjorda - skulle få hål på Bundesligas tätaste defensiv var föga troligt.

Inte blev läget bättre av att Herthas anfallspar Cunha och Radonjic tvingades att utgå i paus, där åtminstone den förstnämnde hade tydliga skadekänningar. Kort därefter var det Khediras tur att byta på grund av skada. Oroväckande, med tanke på stjärnförvärvets digra skadehistorik.

Andra halvlek tillhörde dock Hertha, som var det lag som var mest intresserat av att anfalla. Zeefuik var milimeter från en kvittering efter dryga 60 minuter och i slutfasen brände Cordoba ett kalasläge. I samma situation tilldömdes Hertha en straff, efter en handboll på Wolfsburgsförsvarare, men det stod snabbt klart att detta var en klar felbedömning av domare Dankert. Ändå tog det fyra minuter för VAR-rummet i Köln att rätta till den Rostock-födde Dankers misstag.

Detta frustrerande uppehåll kom dock inte att få Hertha ur sin rytm utan laget jagade desperat vidare. Piatek var näste målsumpare, när den allt annat än heta polacken prickade stolpen med minuter kvar. Pal Dardai kunde sedan, med ett cyniskt grin i mungipan, konstatera att Wolfsburg definitivt släckte alla Hertha-planer på poäng när Lacroix nickade in 2-0 efter hörna. I praktiken hemmalagets första farliga målchans på hela matchen.

Ännu en ny, fullt godkänd, insats av Hertha alltså men med samma utfall: noll mål framåt och noll poäng. Dardai talade direkt efter matchen både om att ödet är emot hans lag för tillfället och menade att hans spelare är mentalt blockerade. Vi får bara hoppas att de mentala knutarna är upplösta och ödets makter är med de blåvita till nästa helg då en härlig liten ångestmacka väntar huvudstadslaget: match mot bottenkollegan Augsburg hemma på Olympiastadion.