Spännande CL lottning för Bayern

Nu har grupperna i Champions League lottats och för Bayern München väntar Europafotboll i Barcelona, Lissabon och Kiev.

Under torsdagskvällen lottades gruppspelet till årets Champions League. För Bayern München väntar nu en spännande och tuff höst då man lottades in i grupp E och här är lagen som Bayern måste slå för att ta sig till slutspel: 

FC Barcelona: För katalanerna blev fjolåret ett stort misslyckande. Tredjeplats i  La Liga och Champions League tog slut redan i åttondelen och efter Messis avgång råder det avsaknad på profiler i laget. Man köpte in Agüero, men denne skadades direkt och ersättarna Braithwaite och Depay är inte direkt på samma nivå. Försvaret ser dock bra ut och man kan inte räkna bort Barcelona, det är ändå ett lag som har erfarenhet av de stora matcherna och som säkert har ett segerrecept i bakfickan. . 

Dynamo Kiev: Huvudstadslaget vann ukrainska ligan i överlägsen stil och förra årets Champions League slutade med en tredjeplats i gruppen, vilket ledde till Europa League och ett uttåg i åttondelen. Laget består till 81 % av inhemska spelare och även om man övertygat i ligans uppstart är det inte mycket som tyder på att ukrainarna ska kunna utmana om en plats i slutspelet, utan det lär snarare bli en kamp om tredjeplatsen med Benfica.

SL Benfica: Portugiserna har inför säsongen tagit in Joao Mario och Roman Yaremchuk och med spelare som Otamendi, Seferovic och Andre Almeida hade man otur att lottas mot Bayern och Barca. Även om laget inte är lika slagkraftigt som Bayern så skulle Benfica kunna vålla problem för “Die Roten” och med tanke på den svackan som Barcelona är i skulle det inte kännas förvånande om Benfica är med och kämpar om andraplatsen. 

Som en sammanfattning känns gruppen tuff men ändå gynnsam. Bayern är det på pappret starkaste laget och lär tämligen enkelt ta sig vidare från gruppen. Vi kan se fram emot en spännande CL-höst där stormötena mot Barcelona sticker ut allra mest.

Adam Fischer2021-08-26 20:54:55
Author

Fler artiklar om Bayern München