Allianz Arena, 2022-02-05 18:30

Bayern München - RB Leipzig
3 - 2

Stabilitet och effektivitet viktiga ingredienser i Bayerns tredje raka seger.

I en underhållande och svängig match var det slarv av Leipzig som straffade sig när Bayern tog en viktig vinst mot RB Leipzig.

Efter att lagen fått känna på varandra var Angelino nära att ge bortalaget ledningen, men bollen gick tätt utanför och några minuter senare var det klippt för Leipzig. Försvaret drällde med bollen och gav Robert Lewandowski fritt fram. Polackens skott lämnade Gulasci retur på och Thomas Müller kunde lugnt rulla in 1-0. Målet gav Leipzig tändvätska och Dani Olmo skulle få dubbla chanser men Manuel Neuer var säkerheten själv i målet. Men bortalaget fick till slut utdelning när man ställde om blixtsnabbt och efter att Konrad Laimers skott snarare blev en passning kunde Andre Silva få öppet mål att trycka in kvitteringen. Ett mål som fick initativet att gå över till Bayern och såväl Müller som Kinsgley Coman skulle få chanser att kvittera, den senare försökte med en lobb från kanten som gick i stolpen. Och efter att Müllers andra mål för kvällen dömts bort var det så Lewandowski som med en måltjuvs säkerhet nickade Bayern till halvtidsledning.

Andra halvlek var bara sex minuter gammal när Laimer vann en närkamp på mittfältet och en en precis djupledspassning serverade han Christopher Nkunku som iskallt rullade in sitt tionde mål för säsongen. Ställningen var nu 2-2 och Leipzig gjorde ett försök att lugna ner spelet och hålla i bollen. Men en felpass blev ödesdiger och Serge Gnabrys skott styrdes av Josko Gvardiol in i eget mål. Lewandowski skulle även få två chanser att bli tvåmålsskytt men resten av matchen hade Bayern i sin hand. Inhopparna Forsberg och Szoboszlai skulle få varsin halvchans för Leipzig men känslan var ändå att Bayern under sista halvtimmen hade koll på läget och kunde vinna med 3-2.

Första halvlek var en underhållande historia där framför allt Leipzig skapade mycket framåt och även om de slarvade en del så var de ändå förtjänta av ett oavgjort resultat mot ett Bayern som var sylvassa när chanserna väl dök upp. Däremot var känslan att yttrarna Coman och Gnabry ibland gjorde det för svårt för sig själva och försökte dribbla sig igenom när det fanns enklare lösningar. Trots det svarade de två för assist respektive mål. Även om Bayern i andra halvlek var det bättre laget kändes det som att Leipzig slarvade bort en poäng de annars hade varit värda. Bayerns sista halvtimme var kanske inte så underhållande men ack så stabil och med det visade dem varför det kommer bli mycket svårt att ta serieledningen från dem.

En serieledning Bayern nu befäster och/eller eventuellt utökar beroende på Dortmunds insats imorgon. Om en vecka åker man upp till Nordrhein-Westfalen för bortamöte med Bochum. Ett lag Bayern i höstas slog med hela 7-0 och med tanke på att Lewandowski hade bud på fler mål idag kan resultatet mycket väl bli detsamma igen.