Stevan Jovetic wird Herthaner
Stevan Jovetic, kapten för Montenegros landslag är klar för Hertha BSC.

Stevan Jovetic wird Herthaner

Den meriterade montenegrinska anfallaren är klar för Hertha BSC. Jovetic ersätter Jhon Cordoba som förra veckan efter endast en säsong i den blå-vitrandiga tröjan lämnade för FK Krasnodar.

Som en blixt från klar himmel slog nyheten ner igår kväll då flera tillförlitliga silly season-reportrar skrev att Jovetic är överens med Hertha om ett kontrakt vilket Hertha konfirmerade för en knapp timme sedan. Jovetic ansluter som bosman från AS Monaco och har tidigare under karriären representerat klubbar som Manchester City och Inter.

De senaste fyra säsongerna har Jovetic huserat på den franska rivieran där han på 61 matcher i Ligue 1 gjorde 18 mål och 4 assist. Sett till hans CV och fotbollskvaliteter är det här en riktigt bra värvning för en klubb av Herthas storlek. Den snart 32-årige Jovetic kommer direkt att kunna bidra till laget med sin rutin, finess och fotbollsintelligens. Det enda orosmolnet är att han genom sin karriär varit väldigt skadedrabbad, men han har samtidigt kommit tillbaka varje gång vilket vittnar på om ett starkt psyke.
Kontraktet är på två år med option på ytterligare ett år.

Vi på Hertha-redaktionen hälsar Jovetic välkommen till Hertha BSC.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2021-07-27 10:38:53
Author

Fler artiklar om Hertha BSC