1 - 0

Tung förlust på Villa Park för Bayern i Champions League

Bayern föll mot Aston Villa i en väldigt märklig Champions League match på Villa Park.

Första halvlek:
Bayern började matchen bra, höll mycket boll och skapade chanser. Kane hade en nick tidigt in i matchen som Martinez fint räddade. Dock skulle en boll i nät komma för Aston Villa när Bayern inte fick undan bollen ordentligt och Pau Torres gav gästerna ledningen. Dock, efter en VAR-check senare, dömdes målet bort för en klar offside.

Både Gnabry och Olise hade en varsin chans. Fransmannen vek in som Arjen Robben för ett skott som Martinez läckert räddade. Gnabry hade sedan en chans som han sköt rätt upp på läktaren, där borde tysken ha spelat till en fristående Kane.

Andra halvlek:
Villa spelade riktigt bra defensivt och höll emot Gnabry och Olises chanser återigen. Bayern pressade och försökte skapa chanser men efter 79 minuter skulle såklart Villa’s Duran göra mål som den super sub han är. Pau Torres såg snabbt chansen för Duran som såg att Neuer var långt från sin linje och sköt på ett tillslag och hittade nätet. Neuer brukar vara långt ute, det vet vi alla, men denna gången läste han av situationen lite dåligt. Han var alldeles för långt ute och borde ha stannat vid sin linje.

Bayern hade två rejäla chanser på slutet när Martinez gjorde sig stor två gånger på både Gnabry och Kane’s chanser. Argentinaren var riktigt bra i målet ikväll och på egen hand räddade poäng för Villa. 90+6 hade gått och domaren satte tillslut pipan i munnen.

Spelarbetyg i Bayern München (1-10):

Neuer, 4/10: Misstaget han gör kostade oss en stor del av matchen ikväll. Tysken borde veta att Duran gillar att skjuta från långa distanser och det är exakt vad han gör för målet ikväll. Segt.

Laimer, 5/10: Både bra och dålig match från österrikaren. Såg lite slarvig ut i defensiven emellanåt och kanske inte borde ha spelat idag med tanke på andra spelare som har bättre teknik.

Upamecano, 6/10: Fransmannen hade svårt mot Watkins men stod ändå emot bra tills han byttes ut. Han var lite seg i Duran’s löpning som gav målet dessvärre.

Kim, 7/10: En bra insats från Kim som stod emot bra under alla 90 minuter både i dueller men framförallt i luften.

Davies, 8.5/10: Oerhört bra ikväll och lätt min MOTM idag. Defensivt var han underbar, offensivt stod han för bra aktioner och chanser som han skapade. Lätt bäst för Bayern idag.

Kimmich, 7/10: Styrde och ställde tempot hos Bayern som alltid men saknade sista touchen som kunde skapat något idag.

Pavlovic, 6/10: Inget märkvärdigt från tysken som stod för en okej insats ikväll.

Gnabry, 3/10: Att Gnabry fick spela 90 minuter idag är ett under. Hans touch satt inte, hans avslut satt definitivt inte och överlag bjöd tysken inte på någonting ikväll. Tufft för honom.

Olise, 6/10: Skapade mycket lägen och skottet han hade i första halvleken var oerhört vasst. Att Kompany bytte ut honom istället för Gnabry var ett misstag.

Coman, 5/10: Var inte den sämsta yttern på plan idag. Byttes ut i halvlek men kunde ha tillfört mer.

Kane, 6/10: Kom inte riktigt in i matchen ikväll. Hade några chanser som Martinez i Villa målet stoppade. Det är svårt för Kane i sådana här matcher när han alltid har någon på sig och droppar djupare i banan än vad han kanske borde.

Musiala, 7/10: Var nog den enda i anfallet som faktiskt ville skapa något. Han startade inte ikväll pga att han spelat mycket på sistone, men han gjorde stor skillnad när han byttes in. Om han hade startat ikväll hade det nog sett annorlunda ut.

Sané, 5/10: Fick en halvtimme på sig att visa vad han gick för och skapade några chanser men hade överlag inget större intryck ikväll.

Spelade för lite för att betygsättas: Palhinha, Goretzka, Tel

Man of The Match Bayern: Davies

Tankar?:
Det svider ikväll, det gör det. Kollar man statistiken och allt förutom resultatet så var Bayern bättre. Men det är resultatet som räknas och Bayern gjorde inga mål ikväll. Chanser hade vi, många sådana, och det är så tröttsamt att det varje år ska vara spelarna själva som inte kan avsluta. Antingen är det målvakterna, i detta fall Martinez som gjorde en sjuk insats, eller så är det spelarna själva. Gnabry är inte bra, han hade säkert 3-4 chanser att göra mål men brände varenda chans. Kane kom inte riktigt in i matchen och Olise var farligast av alla Bayerns anfallsspelare men byttes dumt nog ut. Det är tufft.

Man är absolut besviken. Unai Emery verkar alltid ha en plan mot Bayern som alltid funkar. Han slog Bayern 3-0 med PSG, slog ut Bayern med Villareal 2022 och vann nu 2024. Sjukt hur han kan. Villa var absolut inte dåliga ikväll, de är oerhört glada med detta resultat med all rätt. Bayern kunde nog åkt hem med en poäng och varit nöjda med det, men att man inte får in en boll är synd. Anfallet är det som varit farligast för Bayern på sistone men både mot Leverkusen och nu Villa har det sett sämre ut. Villa satt relativt kompakt och djupt, likadana som Leverkusen, och det blir såklart svårare. Bayern hade 1.5 förväntade mål enligt statistiken och en balja skulle nog ha suttit om man vet kvaliteten som finns längst fram.

Förlusten svider, helt klart. En väldigt märklig match som egentligen kunde ha slutat hursomhelst. Bayern kunde ha vunnit, en poäng vardera kanske skulle ha varit rättvist, men Villa förtjänar samtidigt att vinna. De var bättre i första halvleken, dock kom Bayern in i det mer i andra halvleken och att Neuer är såpass långt ut är inte okej i det läget. Men det kunde ha varit värre, mycket värre. Man tappade nu några platser i den nya tabellen, dock precis under oss i tabellen finns stora namn i form av Real Madrid och Barcelona, så ensamma är vi inte. Det är många matcher kvar ännu, vissa enklare än andra. Kompany är smart, han vet hur man ska reagera efter en sån här match. Den här förlusten hamnar inte under belgarens fel, det enda felet var att inte ta ut Gnabry, annars hamnar det hos laget själva som inte kunde avsluta sina chanser. Samtidigt var Martinez bra i målet för Villa. Grattis till Villa och deras fans. Bayern får tuffa vidare och reagera på denna match till på söndag då Bayern har en bortamatch mot Frankfurt som kan sluta lite hursomhelst.