2019-12-18 18:30

Bayer Leverkusen - Hertha BSC
0 - 1

Tung trea borta mot Leverkusen

Hertha BSC är tillbaka på vinnarspåret efter andra segern på fyra dagar.

Då vet vår käre Jürgen Klinsmann hur det känns att vinna på bortaplan med Hertha. Berlinklubben stod för en stabil och effektiv arbetsseger mot ett förvånande uddlöst Leverkusen under onsdagskvällen.
 
Hemmalaget var dock den mest offensiva av de båda kombattanterna inledningsvis, men skapade ändå inget som Jarstein behövde reagera särskilt på. Efter 20 minuter började Hertha så smått presentera sig på den offensiva planhalvan och mest minns vi Dilrosuns och Selkies halvchanser.
 
Andra halvlek fortsatte i samma spår; ”Werkself” hade boll men skapade nästintill noll medan Hertha främst gick för att skydda den poäng man hade.
 
Lite förvånande kom således Herthas segermål, och det var en tämligen ovan målskytt som fick äran att raka in bollen bakom Hradecky. Mittback Rekik, följde med på en offensiv utflykt och kunde tillslut slå in sin egen retur djupt inne i Leverkusens straffområde efter dryga 65 minuter.
 
Mot detta hade hemmalaget inget svar. Istället var Hertha nära en utökad ledning, men inbytte Pascal Köpke misslyckades att utnyttja ett friläge mot Hradecky. Det spelade dock föga roll i slutändan – Hertha förblev kyliga, spelade på klockan och kunde relativt enkelt avvärja varje försök från Leverkusen.
 
Denna arbetsseger innebär att Hertha nu placerar sig på trettonde plats i tabellen. Då saker och ting tycks ha fallit på plats alltmer bland de blåvita de senaste veckorna så är en seger mot toppkollegan Gladbach på lördaginte att utesluta, i det som blir sista matchen för året.
 
Målskytt:
0-1 Rekik (64’)
 

Johan Berg2019-12-19 09:53:48
Author

Fler artiklar om Hertha BSC