Allianz Arena, 2023-10-08 17:30

Bayern München - Freiburg
3 - 0

Två DRÖMMÅL och VAR-checkar var höjdpunkterna när Bayern vann mot Freiburg

Bayern plockade med sig tre viktiga poäng mot ett väldigt svagt Freiburg. Matchen kunde ha slutat i total kross för Bayern men man fick bara in tre bollar i nät.

Första halvlek:
Bayern öppnade matchen starkt och man hade på känn att idag skulle vara en bra dag och det bevisade det sig att bli när det inte tog längre än 12 minuter innan Coman får en drömträff och ger Bayern ledningen. Fransmannen tog sig förbi ena försvararen och vad som såg ut som ett snett inlägg blev ett drömmål istället när bollen dyker ner precis tillräckligt på bortre stolpen och bollen hittar nätet. Menade han verkligen det där? Oavsett om han gjorde det eller inte är det ett spektakulärt mål av fransmannen.

Harry Kane som hade svårt att komma in i matchen i början skulle få två identiska lägen efter varandra i 20:e och 22:a minuten när engelsmannen blev framspelad och provar skott precis utanför boxen men skottet är knappa halvmetern utanför Atubolu’s högra stolpe. Kane skulle få sättas in i statistiken en stund senare när han blir framspelad av Sané helt fri i boxen och osjälviskt kan spela tillbaka till Sané som kan sätta dit bollen i öppet mål. 2-0 Bayern.

Precis innan halvtidspaus så skulle Leroy Sané igen visa sin briljans när han befinner sig i boxen, lägger en urläcker tunnel på försvararen och kan bomba in skottet i vänstra krysset från en tajt vinkel. Sané är helt ostoppbar denna säsongen och han trodde han själv var tvåmålsskytt innan VAR lägger sig i och målet är bortdömt för offside.

Andra halvlek:
En extremt tråkig början på andra halvleken fick vi, så mycket så att Bayerns sociala medier team på Twitter (nu kallat X) skriver: "Inte så händelserik halvlek hittills så här är en bild på Allianz Arena istället”. Det kanske säger sitt.

Kingsley Coman var inblandad i mycket mot slutet och det började med att fransmannen viker in så elegant på sin vänstra fot och får iväg en bredsida men skottet är någon halvmeter för högt. Några minuter senare är Coman inblandad igen när han tränger sig förbi försvaret och är helt fri på mål när han väljer att spela bollen till en offside-stående Mathys Tel istället för att avsluta själv.

Leon Goretzka skulle vara nära att få näta när han får till en riktig raket i boxen men en grym räddning från målvakten Atubolu som slänger sig tillräckligt för att få fingertopparna på bollen och kan få bollen att gå stolpe ut. Ett mål har hängt i luften ett bra tag nu och tillslut skulle man få höra “yabbadabbadoooo” en gång till för kvällen när Coman gör vad han är bäst på, viker in och får iväg ett skott med vänstern som tar en aningen så liten touch på försvararen och målvakten Atubolu har ingen chans att rädda det skottet. 3-0 Bayern.

Freiburg skulle få fira en väldigt kort stund när Killian Sildillia når högst med huvudet på en inslagen frispark och bollen hittade nätet bakom Ulreich. Dock kom offside-flaggan upp väldigt fort och beslutet var korrekt. Domaren sätter pipan i munnen och Bayern vinner med 3-0.

Tankar?:
Bayerns svaga match mot Köpenhamn fick mig funderandes inför kvällen och undrade hur detta skulle gå. Freiburg som allmänt har ett dåligt facit mot Bayern men en dålig dag och det kan ändras helt. Som tur var Bayern på hugget idag och Freiburg hade inte en chans. Bortalaget var sjukt svaga och de kom ut i andra halvlek utan en plan och man fann sig bara jaga boll och hoppas på att inte släppa in fler än två mål. Några byten gjordes i paus men inget hjälpte och Christian Streich hade ingen bra dag på jobbet.

Bayern kunde ha gjort 6-7 mål ikväll om de så ville. Man hade två bollar i nät som blev bortdömda för offside, ett stolpskott och två Harry Kane lägen som egentligen kanske ska sitta. Individuella prestationer har varit nyckeln för Bayern denna säsong och mycket är på Leroy Sanés axlar som har varit grym denna säsongen hittills. Yttern fortsätter att imponera och han hade en imponerande match idag igen. Kingsley Coman stod också för en briljant prestation och idag definitivt matchens lirare. Så kul som det är att se individuella prestationer så måste man kunna spela som ett lag och peta in fler bollar. Nu var Kane osjälvisk till Sanés mål men Bayern är ett så fullspäckat lag och man kan inte bara lita på att en spelare ska göra allt jobb, framförallt offensivt.

Defensiven däremot var stabil idag. Visst, Freiburg hade inte så mycket att komma med offensivt och de fann sig tappa bollen bara sekunder efter man vann tillbaka den. Kim Min-jae stod för en briljant insats idag också. Sydkoreanen har imponerat stort och man kan lätt säga att han är värd pengarna man spenderade på honom. Han hade en duell i början på andra halvlek när Freiburg kom in i boxen och han kunde enkelt läsa av spelet och med sin styrka kunde han hålla emot Maximilian Philipp och vinna en inspark. En stående ovation av fansen fick han för den insatsen.

Ett bra avslut på en intensiv vecka hos Bayern. Nu väntar landslagsuppehåll för de allra flesta spelarna i Bayern. Tyskland får åka till USA och Mexiko för landskamper på andra tidszoner, Frankrike tar emot Holland för att utöka sin ledning i grupp B och Konrad Laimers Österrike ska se till att utöka avståndet från Sverige i grupp F.