Tysklands EM-trupp presenterad
Julian Nagelsmann mästerskapsdebuterar som tränare.

Tysklands EM-trupp presenterad

Igår offentliggjordes hela Tysklands EM-trupp och 27 namn har tagits ut vilket betyder att en spelare kommer få lämna laget när turneringen startar. Mats Hummels, Leon Goretzka, Serge Gnabry och Timo Werner är de största namnen som saknas.

Under veckan har flera namn presenterats med olika videor på DFB:s instagram och igår hölls en presskonferens med Julian Nagelsmann som presenterade hela truppen till sommarens hemma-EM.
Det som är mest anmärkningsvärt är att Mats Hummels inte är uttagen i truppen vilket känns märkligt efter den våren han haft och särskilt hans prestationer mot Paris SG i semifinalerna av Champions League. Nagelsmann har dessutom valt att ta ut fyra målvakter till mästerskapet vilket beror på att han inte vill slita för mycket på Neuer och ter Stegen under träningarna vilket betyder att de inte behöver stå i mål vid varje skottövning. Ingen av målvakterna kommer riskera att få lämna truppen och om jag tillåter mig spekulera så tror jag att en försvarare eller anfallare kommer få det negativa beskedet. På anfallssidan tror jag att det står mellan Maximilian Beier (Hoffenheim) och Deniz Undav (VfB Stuttgart) samt på försvarssidan Walderman Anton (VfB Stuttgart) och David Raum (RB Leipzig).
Robin Koch har inte haft en strålande säsong i Eintracht Frankfurt, men han är användbar och kan spela på flera försvarspositioner, därför tror jag inte att han är i farozonen för att lämna laget.

Både Serge Gnabry och Timo Werner saknas på grund av skada och framför allt Gnabry hade varit självskriven i truppen. Julian Brandt har även han haft en väldigt bra säsong i Dortmund, men på grund av konkurrensen på det offensiva mittfältet så tvingas även han ha en spelfri sommar. Som helhet är det en väldigt bra trupp som Nagelsmann har tagit ut och det blåser positiva vindar bland de tyska supportrarna efter flera år av misär med tyska mått mätt.

Tyskland träningsspelar mot Ukraina i Nürnberg och avslutningsvis mot Grekland i Mönchengladbach innan de tar emot Skottland i EM-premiären fredag 14 juni som spelas i München.
 


 
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-05-17 08:21:00
Author

Fler artiklar om Tyskland