Uppgifter: Chelsea intresserade av Coutinho - kan sno han från Bayern München
Bild på den brasilianska stjärnan Philippe Coutinho

Uppgifter: Chelsea intresserade av Coutinho - kan sno han från Bayern München

Philippe Coutinho som är utlånad till FC Bayern resten av säsongen kan gå till Premier League och London klubben Chelsea FC till sommaren.

Coutinho blev inlånad inför den här säsongen för resten av 2019/20 säsongen med en köpoption i förhandlingarna också. Det uppges vara uppemot 1,3 miljarder svenska kronor som Bayern ska betala för att köpa loss brassen. Men 27 åringen som gjort sex mål och fem assister på hans 15 spelade matcher i Bundesliga har lockat till sig andra intressenter också.

London klubben Chelsea med Frank Lampard som tränare uppges vilja få in Coutinho om det så blir att Bayern inte aktiverar köpoptionen. Chelsea som haft sitt transferförbud är ute efter en tydlig ersättare för Eden Hazard, och kanske kan det bli Coutinho inför nästa säsong. Däremot så har Philippe Coutinho ett förflutet i Liverpool som han spelade över 150 matcher för, så att gå till rivalen Chelsea skulle nog inte varit så uppskattat.

Bayern och Chelsea möts i 16-delsfinalen i Champions League senare i Februari, där lär Chelsea hålla ett extra öga på Coutinho om det är så att han spelar. 

Liten rolig fakta är också att Coutinho som är väldigt liten har denna säsongen behövt ha barn storleks tröja när Bayern spelat med sitt röda ställ den här säsongen. Däremot så passar borta stället och Champions League stället hur bra som helst. Men förhoppningsvis kan Adidas fixa en tröja som passar Coutinho i Bundesliga matcherna på Allianz Arena också.

DavidTwitter @ davidaahlund2020-01-01 13:03:10
Author

Fler artiklar om Bayern München