Uppgifter: Mickaël Cuisance i samtal med Leeds United - 21 åringen kan lämna Bayern.
Mickaël Cuisance under en match 2019 för Bayern München.

Uppgifter: Mickaël Cuisance i samtal med Leeds United - 21 åringen kan lämna Bayern.

På måndag stänger de corona anpassade sommarfönstret, och Bielsa över i England har Bayern spelaren Mickaël Cuisance på sina radar.

Marcelo Bielsa, tränare för Premier League nykomlingarna Leeds United är tydlig med att han vill förstärka med ytterligare 2 spelare innan fönstret stänger. Klubben som gör comeback i den engelska högstadivisionen har redan inför den här säsongen spenderat närmare 950 miljoner kronor i rena spelar värvningar - men verkar inte vara nöjda. Ett namn som dom är intresserade utav är den franska mittfältaren Mickaël Cuisance som tillhör Bayern München.

Cuisance kom till den tyska storklubben förra säsongen, från rivalerna Borussia Mönchengladbach. Han har dock endast gjort nio framträdanden i Bundesliga, och under gårdagens match som slutade i förlust så var han inte ens uttagen i truppen. HÄR KAN DU LÄSA MER OM FÖRLUSTEN.



Han har tidigare varit tydlig med att han är nöjd över flytten, och har sagt följande.
‘’Jag ångrar inte mitt val, varför skulle jag ångra att ha flyttat till det bästa laget i världen? Det är fortfarande en dröm att få lära sig från alla stjärnor runt omkring i Bayern.’’ berättade han till Eurosport inför Bundesligas återkomst i Maj, tidigare i år.

Nu verkar dock en flytt till Leeds United vara aktuell, som sägs vara beredda att lägga fram ett femårs kontraktserbjudande. Ca 200 miljoner kronor ska Bayern kunna tänka sig att acceptera. Den stora frågan är bara om spelaren själv vill.

Från ett Bayern supporters perspektiv så känns detta som ett tapp, framförallt i ett framtida truppbygge. Det känns inte som det är rätt läge att tappa en mittfältare till, med tanke på att Thiago nyligen lämnade. Tror definitivt killen har potential och kapacitet till att inom två år vara en startspelare i Bundesliga. Om han blir en superstjärna är för svårt att säga. Det som vore bäst skulle varit en utlåning, och får hoppas att Bayern kan förhandla sig fram till det med Leeds eller någon annan klubb för den delen.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-09-28 16:18:39
Author

Fler artiklar om Bayern München