Vad händer med Lewandowski?
Blir Lewandowski kvar i Bayern München?

Vad händer med Lewandowski?

Den polske målsprutaren Robert Lewandowski har kontrakt med Bayern München framtills sommaren 2023. Den tyska klubben vill förlänga, samtidigt som det finns ett stort intresse hos andra storklubbar att rycka till sig 33-åringen.

Ingen är nog särskilt förvånad att det finns ett stort intresse kring Lewandowski. Nu senast gjorde han ett hattrick mot Salzburg, under loppet utav 23 minuter. LÄS MER HÄR.
Den här säsongen har ‘’LewanGOALSKI’’ gjort hela 42 mål på 35 tävlingsmatcher. Klubbar som tidigare nämnts vara intresserade är Manchester City, Man United, Real Madrid, Juventus, Liverpool, Barcelona, med flera.



Angående sistnämnda Barcelona har det nu i veckan rapporterats om att Lewandowski ses som en “Plan B” lösning, då deras sikte är på Erling Braut Haaland. När vi ändå är inne på spansk fotboll kan vi också säga det att Real Madrid med tränare Carlo Ancelotti sett Lewandowski som en ersättare till Karim Benzema, 34. Men inuläget visar fransmannen inga problem med att göra mål (3 mål på 17 minuter här i veckan), o Real är inte de som leder jakten.

Vilka som däremot har staffetpinnen just nu är Manchester United. Där har det i veckan kommit nya uppgifter om att ifall Lewandowski inte förlänger med Bayern så är United nära en överenskommelse. 

Tobias Altschäffl, reporter på Bild sade i veckan.
- " Pini Zahavi (agent) samtalar med många klubbar, och United har sagt att de skulle vara intresserade om en situation uppstod att han kunde lämna München.
Men han förtydligar också
- "De har varit intresserade av Lewandowski tidigare, men det betyder inte att han kommer att skriva på för United under de närmaste veckorna. Det är inte så.”

En minst sagt komplex situation, och för att röra om ännu mer så kan avslutar jag med följande mening. Lewandowski är angelägen att stanna kvar i Bayern, men förvånad att inget konkret kontraktsförslag har kommit ännu. 1

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2022-03-11 19:15:00
Author

Fler artiklar om Bayern München